Πού ανοίγει νέο κατάστημα η Tsakiris Mallas – Σε πλήρη εξέλιξη οι ανακαινίσεις του δικτύου

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πού ανοίγει νέο κατάστημα η Tsakiris Mallas – Σε πλήρη εξέλιξη οι ανακαινίσεις του δικτύου
Τι δηλώνει στο insider.gr η marketing director της γνωστής αλυσίδας υπόδησης, Γεωργία Σαράντη, για τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας.

Συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της η ελληνική εταιρεία Tsakiris Mallas, ενισχύοντας διαρκώς το αποτύπωμά της στoν κλάδο εμπορίας γυναικείων, ανδρικών, παιδικών υποδημάτων και έχοντας ήδη συμπληρώσει μισό και πλέον αιώνα επιχειρηματικής διαδρομής.

Όπως αποκαλύπτει στο insider.gr η Marketing Director της Tsakiris Mallas, Γεωργία Σαράντη, το επόμενο κατάστημα αναμένεται να λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο River West. Αυτό θα είναι το δεύτερο κατάστημα της αλυσίδας που θα λειτουργήσει στο εμπορικό κέντρο στο Αιγάλεω, καθώς υπάρχει ήδη ένα σημείο πώλησης εκεί.

Η Tsakiris Mallas διαθέτει σήμερα 43 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα, από τα οποία τα έξι λειτουργούν με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise), ενώ τα υπόλοιπα είναι εταιρικά.

Σε πλήρη εξέλιξη το πλάνο ανακαινίσεων

Σύμφωνα δε με την κυρία Σαράντη, στα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται επίσης ένα ευρύ πλάνο ανακαινίσεων του δικτύου καταστημάτων. «Οι εργασίες ανακαίνισης έχουν ξεκινήσει από την περιφέρεια. Ήδη προχωρούν στη Θεσσαλονίκη», σχολιάζει η ίδια, εκτιμώντας ότι σε ορίζοντα διετίας θα έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες για την ανακαίνιση του μεγαλύτερου μέρους του δικτύου καταστημάτων της Tsakiris Mallas.

Σε επόμενο στάδιο, θα δρομολογηθεί και ο εκσυγχρονισμός του logistics center της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, ενώ βασική προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση της παρουσίας της Tsakiris Mallas σε νέες χώρες και αγορές.

«Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση της παρουσίας μας στις αγορές που αποδίδουν, καθώς και η διερεύνηση ανερχόμενων αγορών που παρουσιάζουν προοπτικές», σημειώνει επίσης η κυρία Σαράντη.

Εξαγωγές σε 23 χώρες

Η Tsakiris Mallas εξάγει μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων (γυναικεία, ανδρικά, παιδικά) σε 23 χώρες του κόσμου, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευρύνοντας διαρκώς τη διεθνή παρουσία της στον κλάδο της υπόδησης. Στις βασικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, περιλαμβάνονται η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Κύπρος, η Νότια Αφρική, οι ΗΠΑ κ.α.

Ποντάρει σε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 7% το 2024

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2023 έκλεισε για την Tsakiris Mallas με ενοποιημένο τζίρο που πλησιάζει τα 52 εκατ. ευρώ, ενώ η πρόβλεψη για το 2024 κάνει λόγο για επιπλέον αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 7% περίπου. Εάν αυτά τα μεγέθη συγκριθούν με τον τζίρο ύψους 40,4 εκατ. ευρώ που καταγράφηκε στη χρήση 2022, τότε γίνεται αντιληπτό ότι στην τριετία 2022 - 2024 η εταιρεία θα έχει καταγράψει αύξηση εσόδων κατά περίπου 30%.

Το 2022 η καθαρή κερδοφορία είχε διαμορφωθεί σε 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα για το 2023 καθώς και για την τρέχουσα χρονιά. Σύμφωνα με την ανάλυση του κύκλου εργασιών ανά γεωγραφική περιοχή, ο τζίρος στην Ελλάδα ανήλθε το 2022 σε 25,2 εκατ. ευρώ (από 18,5 εκατ. ευρώ το 2021), στην ευρωπαϊκή αγορά σε 6,4 εκατ. ευρώ (από 3,9 εκατ. το 2021) και σε αγορές τρίτων χωρών σε 775.000 ευρώ (από 475.000 το 2021).

Η στρατηγική της επόμενης μέρας

Η δέσμευση για συνεχή βελτίωση και ηγετική παρουσία στον κλάδο της υποδηματοποιίας αποτελεί τον πυρήνα της στρατηγικής της εταιρείας για το μέλλον.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά «η ιδιαίτερα θετική και σταθερά ενισχυόμενη εικόνα της εταιρείας, εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και η εισαγωγή σε νέες αγορές με ανδρικά και παιδικά υποδήματα, αποτελεί ισχυρό εφόδιο προκειμένου να κατακτήσει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Βέβαια όλα τα ανωτέρω βρίσκονται σε συνδυασμό με την προσπάθεια που κάνει η εταιρεία έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστική σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται με γρήγορους ρυθμούς. Και όλα αυτά μέσα σε μια περίοδο που η αγορά της υπόδησης αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις και δέχεται πιέσεις λόγω και των γενικότερων ανατιμήσεων, αλλά και το "μουδιασμένο" μετα-COVID σκηνικό».

Από το εκτεταμένο δίκτυο των 43 καταστημάτων που διαθέτει η Tsakiris Mallas, 18 βρίσκονται στην Αθήνα, 4 στη Θεσσαλονίκη, ενώ η εταιρεία διαθέτει σημεία πώλησης σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, όπως Κόρινθος, Αγρίνιο, Σέρρες, Λαμία, Λάρισα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Πτολεμαΐδα, Ηράκλειο, Χανιά κα. Στον όμιλο απασχολούνται συνολικά πάνω από 400 εργαζόμενοι, ενώ η εταιρεία διευρύνει συνεχώς το brand portfolio της με μάρκες ανεπτυγμένες in house (π.χ. Renato Garini), αλλά και με στρατηγικές συνεργασίες με δημοφιλή brands.

Παράλληλα, διατηρεί κι ένα διεθνές δυναμικό online store που περιλαμβάνει όλες τις συλλογές του brand της αλλά και global brands. Τα one of a kind σχέδια της EXE ανήκουν αποκλειστικά στην οικογένεια της Tsakiris Mallas από το 1998, ενώ το 2016 προστέθηκαν και τα εκλεπτυσμένα σχέδια του Ιταλού σχεδιαστή, Renato Garini.

Η πυρκαγιά του 2023

Όπως αναφέρεται στις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της Tsakiris Mallas, στις 22 Αυγούστου 2023, αποθέματα σε αποθήκες τρίτων και έτοιμα προς διακίνηση συνολικής αξίας 792.000 ευρώ περίπου, που βρίσκονταν στην περιοχή του Ασπροπύργου, καταστράφηκαν από την πυρκαγιά που εξελίχθηκε στην εν λόγω περιοχή.

Η εν λόγω καταστροφή αποτελεί μη διορθωτικό γεγονός το οποίο καταγράφηκε από την πυροσβεστική. Τα αποθέματα ήταν ασφαλισμένα με ανώτατο ποσό 1 εκατ. ευρώ και πλέον αναμένεται η έγκριση της αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία.

«Περπατώντας» μια επιχειρηματική διαδρομή 55 ετών

Όλα άρχισαν από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1969 από την καρδιά της Αθήνας. Συγκεκριμένα από την οδό Χαριλάου Τρικούπη, όπου άνοιξε το πρώτο κατάστημα από τον Ανδρέα Τσακίρη και τον Κωνσταντίνο Μαλλά, για να ακολουθήσει το 1975 το flagship κατάστημα της Ερμού. Στο διάβα του χρόνου η εταιρεία έχει μείνει πιστή στις αξίες και την παράδοση που της κληροδότησαν οι ιδρυτές της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Hoper: Το νέο εγχείρημα Μέμου – Γεράρδου που θέλει να απογειώσει τον luxury τουρισμό

Μόνο... ελληνική φέτα στη Χιλή - Οι μάχες που έχουν δοθεί για την αναγνώριση

PAL: Μετράει πληγές μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider