Carlsberg: «Βουτιά» 8% της μετοχής μετά την απόρριψη εξαγοράς 3,9 δισ. από την Britvic

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Carlsberg: «Βουτιά» 8% της μετοχής μετά την απόρριψη εξαγοράς 3,9 δισ. από την Britvic
Σε τροχιά να καταγράψει τη μεγαλύτερη μονοήμερη πτώση της σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια βρίσκεται η μετοχή της Carlsberg την Παρασκευή.

Σε τροχιά να καταγράψει τη μεγαλύτερη μονοήμερη πτώση της σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια βρίσκεται η μετοχή της Carlsberg την Παρασκευή, αφού η βρετανική εταιρεία αναψυκτικών Britvic ανακοίνωσε ότι απέρριψε την πρόταση εξαγοράς της δανικής ζυθοποιίας ύψους 3,11 δισ. λιρών (3,9 δισ. δολ.).

Η μετοχή της Carlsberg έφτασε να υποχωρεί 8,7% σύμφωνα με στοιχεία της LSEG, η μεγαλύτερη μονοήμερη πτώση της μετοχής της εταιρείας από τις 12 Μαρτίου 2020, όταν η μετοχή υποχώρησε 8,77%. Στον αντίποδα η μετοχή της Britvic έφτασε να σημειώνει άνοδο σχεδόν 15%.

Η Britvic ανακοίνωσε ότι απέρριψε στις 17 Ιουνίου μια βελτιωμένη προσφορά εξαγοράς μετρητών από την Carlsberg, ύψους 1.250 πένες ανά μετοχή, για να εξαγοράσει την βρετανική εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πρόταση «υποτιμά σημαντικά της Britvic και τις τρέχουσες και μελλοντικές προοπτικές της». Αυτή ήταν η δεύτερη προσφορά της Carlsberg, αφού η τιμή προσφοράς της στις 6 Ιουνίου, 1.200 πένες ανά μετοχή, είχε επίσης απορριφθεί από την Britvic.

Η Carlsberg επιβεβαίωσε την απόρριψη της δεύτερης πρότασής της και δήλωσε ότι θα εξετάσει τη θέση της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Amazon επενδύει 11 δισ. δολάρια στη Γερμανία για cloud και logistics

Guzman y Gomez: H καλύτερη IPO στην Αυστραλία από το 2021 - Ο πρώην διαχειριστής hedge fund που προτίμησε τα burritos

Η Rosemont Pharmaceuticals εξαγοράζει την ελληνική Pharma-Data

gazzetta
gazzetta reader insider insider