Νέο ατύχημα σε Boeing: Ράγισε το τζάμι στο πιλοτήριο ενώ πετούσε στα 40 χιλιάδες πόδια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ατύχημα σε Boeing: Ράγισε το τζάμι στο πιλοτήριο ενώ πετούσε στα 40 χιλιάδες πόδια
Να αλλάξει τον προορισμό της αναγκάστηκε πτήση της Virgin Atlantic που κατευθυνόταν στο Σαν Φρανσίσκο, όταν έσπασε στον αέρα το τζάμι του αεροσκάφους Boeing 787 τρομοκρατώντας το πλήρωμα του πιλοτηρίου.

Να αλλάξει τον προορισμό της αναγκάστηκε πτήση της Virgin Atlantic που κατευθυνόταν στο Σαν Φρανσίσκο, όταν έσπασε στον αέρα το τζάμι του αεροσκάφους Boeing 787 τρομοκρατώντας το πλήρωμα του πιλοτηρίου, ένα ακόμα τρομακτικό περιστατικό που ήρθε να προστεθεί στα πολλά των τελευταίων μηνών που έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την αεροδιαστημική εταιρεία.

Τρεις ώρες αφού η κατάμεστη εμπορική πτήση είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, το Boeing 787-9 υπέστη «ζημία στο εξωτερικό στρώμα του παρμπρίζ του πιλοτηρίου», ανέφερε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι η ρωγμή διείσδυσε στο γυαλί της πτήσης VS41, το οποίο «είναι κατασκευασμένο από πολλαπλά στρώματα. Δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε τη ζημιά κατά τη διάρκεια της πτήσης του Μαΐου, όπως αναφέρει η New York Post.

Το αεροπλάνο βρισκόταν σε υψόμετρο 40.000 ποδιών, κάπου ανάμεσα στη Γροιλανδία και την Ισλανδία, με την θερμοκρασία στο εξωτερικό να ήταν -58 βαθμούς.

'Οπως αναφέρει η New York Post, οι πιλότοι προσπάθησαν να μετριάσουν τους φόβους των επιβατών ότι η καμπίνα είχε υποστεί αποσυμπίεση.

«Το εξωτερικό στρώμα που ράγισε εν μέρει είναι ένα μη δομικό, ανθεκτικό στη φθορά στρώμα», τόνισε εκπρόσωπος της Virgin.

Οι ταξιδιώτες ολοκλήρωσαν το ταξίδι 11 ωρών στο Σαν Φρανσίσκο την επόμενη μέρα.

Το περιστατικό είναι απλώς το πιο πρόσφατο τεύχος για τον κατασκευαστή αεροπλάνων.

Την Τετάρτη, ένα αεροπλάνο Boeing της Southwest Airlines «βούτηξε» κατά την προσγείωση στην Οκλαχόμα, πετώντας λιγότερο από 500 πόδια πάνω από μια κατοικημένη γειτονιά.

Πριν ένα μήνα, αεροπλάνο Southwest έπεσε μόλις 400 πόδια πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό ενώ ταξίδευε στη Χαβάη.

Τα περιστατικά αστοχιών και όχι μόνο έχουν ξεκινήσει από τον Μάρτιο και πληθαίνουν διαρκώς, αμαυρώνοντας την εικόνα της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποδομές: «Πονοκέφαλος» η χρηματοδότηση έργων και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης – Τι προτείνουν οι Κατασκευαστές

gazzetta
gazzetta reader insider insider