ΔΕΗ: Στα 13,557 λεπτά ανά kWh το πράσινο τιμολόγιο τον Ιούλιο – Έκπτωση 31%

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Στα 13,557 λεπτά ανά kWh το πράσινο τιμολόγιο τον Ιούλιο – Έκπτωση 31%
Η επιχείρηση απορρόφησε μεγάλο μέρος της αύξησης της χονδρεμπορικής τιμής (22%), με την αύξηση της χρέωσής να διαμορφώνεται στο 14%.

Σημαντικό μέρος της αύξησης της χονδρεμπορικής τιμής απορρόφησε η ΔΕΗ και τον Ιούλιο στο πράσινό τιμολόγιό της, παρέχοντας έκπτωση 31% επί της βασικής χρέωσης.

Ειδικότερα, για τον Ιούλιο η ΔΕΗ ανακοίνωσε πως στο πράσινο τιμολόγιό της (Γ1) η χρέωση ημέρας είναι 13,557 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες. Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε αύξηση 14% συγκριτικά με τον Ιούνιο (11,898 λεπτά ανά κιλοβατώρα).

Την ίδια ώρα, η χονδρεμπορική ηλεκτρικής ενέργειας σημείωσε άνοδο 22%, κλείνοντας τον Ιούνιο στα 98,89 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, από 81,08 ευρώ ανά Μεγαβατώρα τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Επομένως, η εταιρεία στηρίζει για έναν ακόμη μήνα τους πελάτες της, μετακυλίοντας μόνο ένα μέρος του «άλματος» της χονδρικής.

Για τα νοικοκυριά με καταναλώσεις που θα ξεπεράσουν το όριο των 500 κιλοβατώρων, η χρέωση είναι 14,385 ανά κιλοβατώρα. Υπενθυμίζεται ότι η χρέωση τον Ιούνιο ήταν 12,642 λεπτά λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Επίσης, για τους πελάτες της ΔΕΗ που έχουν νυχτερινό τιμολόγιο (Γ1Ν), η χρέωση νύχτας είναι 11,418 λεπτά ανά kWh, από 9,976 λεπτά ανά kWh τον Ιούνιο. Το πάγιο είναι 5 ευρώ ανά μήνα.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο discount που έχει δώσει η επιχείρηση από τις αρχές του 2024, όταν πρωτοκυκλοφόρησαν τα ειδικά προϊόντα. Το αμέσως μεγαλύτερο (38%) είχε δοθεί τον αμέσως προηγούμενο μήνα, όπου και πάλι είχε απορροφήσει σημαντικό μέρος της αύξησης του χονδρεμπορικού κόστους.

Αργότερα απόψε θα ανακοινώσουν και οι υπόλοιποι προμηθευτές τις χρεώσεις στα πράσινα τιμολόγιά τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurelectric: Ρεκόρ «καθαρής» ενέργειας στην Ευρώπη – Στο 50% οι ΑΠΕ το 1ο μισό του 2024

Ενέργεια: Έρχονται τα «κοινόχρηστα» φωτοβολταϊκά – Τέλος στην 100% συναίνεση στις πολυκατοικίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider