Nike: Η χειρότερη βουτιά της μετοχής φέρνει νέα παπούτσια κάτω από 100 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nike: Η χειρότερη βουτιά της μετοχής φέρνει νέα παπούτσια κάτω από 100 δολάρια
Η πτώση 19,98% που κατέγραψαν οι μετοχές της Nike την Παρασκευή 28 Ιουνίου, η μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας από το ντεμπούτο της το 1980 στο χρηματιστήριο, φαίνεται πως ταρακούνησε για τα καλά τους υπεύθυνους του κολοσσού των αθλητικών ειδών. 

Η «βουτιά» 19,98% που κατέγραψαν οι μετοχές της Nike την Παρασκευή 28 Ιουνίου, η μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία πτώση στην ιστορία της εταιρείας, φαίνεται πως ταρακούνησε για τα καλά τους υπεύθυνους του κολοσσού των αθλητικών ειδών.

Η πρώτη απόφαση της εταιρείας για να αντιστρέψει το κλίμα και να επαναφέρει τις πωλήσεις στο σωστό δρόμο, είναι το λανσάρισμα νέων παπουτσιών αξίας 100 δολαρίων και κάτω, σε όλες τις αγορές του κόσμου, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο οικονομικός διευθυντής της Matthew Friend και αναφέρει το Reuters.

Η Nike έχει αυξήσει σημαντικά τις τιμές των κορυφαίων αθλητικών παπουτσιών Air Jordan 1 τα τελευταία χρόνια. Τα παπούτσια πωλούνται επί του παρόντος για έως και 200 ​​δολάρια σε ορισμένους online λιανοπωλητές.

Εν τω μεταξύ, τα κορυφαία αθλητικά παπούτσια Air Force 1 πωλούνται για περίπου 150 δολάρια στον ιστότοπο της Nike. Συγκριτικά, τα τρίχρωμα λευκά και μαύρα αθλητικά παπούτσια Samba και τα πολύχρωμα Gazelle της αντίπαλης Adidas κοστίζουν 100 και 120 δολάρια αντίστοιχα.

Την πτώση της μετοχής της Nike την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσε η υποβάθμιση του guidance για ολόκληρο το έτος, η ανακοίνωση ότι αναμένει πτώση των πωλήσεων κατά 10% στο τρέχον τρίμηνο, ενώ προειδοποίησε για ήπιες πωλήσεις στην Κίνα και για ανισορροπία στις καταναλωτικές τάσεις παγκοσμίως.

Η Nike βλέπει τις πωλήσεις της να κινούνται με πολύ αργό ρυθμό, καθώς μάχεται τον ανταγωνισμό από την Adidas, αλλά και την ανερχόμενη Hoka.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έκθεση Κομισιόν: Οι ΜμΕ δημιουργούν θέσεις εργασίας παρά τον υψηλό πληθωρισμό

Τζεφ Μπέζος: Πουλά μετοχές της Amazon αξίας 5 δισ. δολαρίων

Paramount: Κοντά σε deal η Skydance με National Amusements

gazzetta
gazzetta reader insider insider