ΔΥΠΑ: Ως την Παρασκευή οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΥΠΑ: Ως την Παρασκευή οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων 30 ετών και άνω.

Έως την Παρασκευή, 2 Αυγούστου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα απασχόλησης της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 28 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί με πόρους της ΔΥΠΑ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχει καλυφθεί το 90% από τις συνολικά 2.000 θέσεις.

Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων 30 ετών και άνω στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 70% του μισθού και των εισφορών (έως 17.160 ευρώ συνολικά) για 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλουν αίτηση στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), και συγκεκριμένα, στον σύνδεσμο https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-…

Σημειώνεται ότι μετά την υποβολή της αίτησης, η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν υποψηφίους με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε ο εργοδότης. Ο εργοδότης επιλέγει τον ωφελούμενο και προχωράει στην πρόσληψη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η αναβάθμιση των ΒΙΟΠΑ στο επίκεντρο επίσκεψης της υφυπ. Ανάπτυξης στη Θράκη

ΤΑΙΠΕΔ: Πώς θα εκσυγχρονισθεί ο Λιμένας Ραφήνας – Οι αντιδράσεις, το master plan, η «πράσινη» μετάβαση

Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι 2/8 η εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος με έκπτωση 3%

gazzetta
gazzetta reader insider insider