Sony: Δεν θα επανέλθει με νέα προσφορά για εξαγορά της Paramount

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sony: Δεν θα επανέλθει με νέα προσφορά για εξαγορά της Paramount
Η Paramount έχει συνάψει συμφωνία συγχώνευσης με την Skydance.

Η Sony δεν θα επανέλθει με νέα πρόταση για την εξαγορά του ομίλου τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών Paramount, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή του ιαπωνικού τεχνολογικού κολοσσού.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών μεγεθών της Sony για το α' τρίμηνο, ο Χιρόκι Τοτόκι ανέφερε ότι «η απόκτηση της Paramount δεν εναρμονίζεται με την στρατηγική μας». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εάν πρέπει να αποκτήσουμε ολόκληρη την Paramount, θα ήταν μία διακινδυνευμένη κίνηση καθώς μπορεί να μην ταιριάζει καλά στη δομή κατανομής των κεφαλαίων μας».

Σημειώνεται ότι η Paramount τον Ιούλιο ανακοίνωσε ότι θα συγχωνευθεί με τη Skydance και το deal που διήρκησε μήνες και πέρασε από... φουρτούνες να έφτασε τελικά σε αίσιο τέλος. Η ειδική επιτροπή της Paramount συμφώνησε στη συγχώνευση και κατέληξε για άλλη μια φορά σε προκαταρκτική συμφωνία με τη Skydance.

Η Paramount Global, η μητρική εταιρεία του CBS και του MTV, συμφώνησε να συγχωνευθεί με την Skydance Media, παραδίδοντας τον έλεγχο ενός μεγάλου στούντιο του Χόλιγουντ στον ανεξάρτητο παραγωγό David Ellison και τερματίζοντας μία από τις πιο δραματικές συμφωνίες συγχώνευσης στην πρόσφατη ιστορία, ενώ μπαίνει το τέλος στην εποχής Ρέντστόουν.

Στο πλαίσιο της περίπλοκης συμφωνίας που ετοιμαζόταν εδώ και μήνες, η πρόεδρος της Paramount, Σάρι Ρέντστοουν, συμφώνησε να πουλήσει την οικογενειακή της εταιρεία National Amusements που ελέγχει περίπου το 77% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου της Paramount, στον παραγωγό ταινιών και τηλεόρασης έναντι 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία την Κυριακή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Hilton Worldwide: Στα 2,95 δισ. δολάρια τα έσοδα για το β' τρίμηνο - Αναβάθμιση του outlook

Disney: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη για το γ' τρίμηνο

BMW: Διερευνά την πιθανότητα εισαγωγής ανθρωποειδών ρομπότ στη διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider