Nestle: «Βουτιά» της μετοχής μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του CEO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nestle: «Βουτιά» της μετοχής μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του CEO
Κατρακυλά η μετοχή της Nestle την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση του κολοσσού των τροφίμων για την ξαφνική αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου του, Μαρκ Σνάιντερ.

Κατρακυλά η μετοχή της Nestle την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση του κολοσσού των τροφίμων για την αιφνιδιαστική αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου του, Μαρκ Σνάιντερ.

Η μετοχή έφτασε να υποχωρεί κατά 3,29% από την στιγμή που έγινε γνωστό πως ο 58χρονος που διηύθυνε την εταιρεία για οκτώ χρόνια, θα παραιτηθεί και θα αντικατασταθεί από τον Laurent Freixe, βετεράνο της εταιρείας που αυτή τη στιγμή διευθύνει το τμήμα της στη Λατινική Αμερική και ήταν στο το εκτελεστικό συμβούλιο για 16 χρόνια.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόκληρη την κοινότητα της Nestle για όσα καταφέραμε μαζί και να ευχηθώ στον Laurent ό,τι καλύτερο στο νέο του ρόλο», ανέφερε σε δήλωσή του ο Σνάιντερ, ενώ η εταιρεία από την πλευρά της δεν απέδωσε σε κάποια αιτία το λόγο της αποχώρησής του.

Η μεγαλύτερη εταιρεία συσκευασμένων τροφίμων στον κόσμο, ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου πως για το 2024 αναμένει οι οργανικές πωλήσεις να αυξηθούν κατά τουλάχιστον 3%, από 4% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Αναλυτές της Deutsche Bank με επικεφαλής τον Τομ Σάικς αναφέρουν ότι η αποχώρησή του Σνάιντερ εγείρει ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο οι πωλήσεις μπορούν να ανακάμψουν το δεύτερο εξάμηνο, καθώς και εάν το guidcance για το περιθώριο κέρδους για το 2025 παραμένει και αν μπορεί να αυξηθεί η παραγωγικότητα.

«Αναμένουμε ότι το σύνολο δεξιοτήτων του εισερχόμενου Διευθύνοντος Συμβούλου θα ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες της Nestle την συγκεκριμένη περίοδο και δεν βλέπουμε μια μεγάλη αναθεώρηση του περιθωρίου αυτή τη στιγμή, αλλά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Οικονομικό Διευθυντή να έχουν αλλάξει τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή όπου οποιαδήποτε υψηλότερη επένδυση ή αλλαγή στις λογιστικές πρακτικές μπορεί να θεωρηθεί από την αγορά ως επαναφορά των προσδοκιών για το περιθώριο κέρδους» ανέφεραν οι αναλυτές.

Ο Jean-Philippe Bertschy της Vontobel είπε ότι είναι ασυνήθιστο για τη Nestle να αλλάζει την ηγεσία τόσο απότομα. «Η εταιρεία πρέπει να ανακτήσει τη δυναμική με τις επωνυμίες της για να ανακτήσει μερίδιο αγοράς και να συνεχίσει να αυξάνει την αποτελεσματικότητά της. Δεν περιμένουμε ριζικές αλλαγές: θα συνεχιστεί η επανεστίαση στις αγορές/καταναλωτές», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider