Dell: Εκτόξευση 85% στα καθαρά κέρδη και 80% στις πωλήσεις server

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dell: Εκτόξευση 85% στα καθαρά κέρδη και 80% στις πωλήσεις server
Η μετοχή σημειώνει άνοδο άνω του 7% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Wall Street. 

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street τα τριμηνιαία αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Dell, με τον κολοσσό της τεχνολογίας να καταγράφει εντυπωσιακά νούμερα, λόγω της αύξησης στις πωλήσεις διακομιστών κατά 80%.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε έσοδα 25,06 δισ. δολάρια έναντι 24,53 δισ. δολάρια που ήταν το αναμενόμενο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της LSEG. Τα έσοδα αυξήθηκαν περίπου 9% από 22,93 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν.

Επίσης, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν 1,89 δολάρια, έναντι 1,71 δολάρια που ήταν το αναμενόμενο.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 85% στα 841 εκατομμύρια δολάρια, ή 1,17 δολάρια ανά μετοχή, από 455 εκατομμύρια δολάρια ή 63 σεντς ανά μετοχή, την προηγούμενη περίοδο.

Η μετοχή σημειώνει άνοδο άνω του 7% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Wall Street.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία είχε αναφέρει στους επενδυτές να αναμένουν έσοδα μεταξύ 93,5 και 97,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το έτος, από 88,4 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Η Dell έχει αναδειχθεί ως κορυφαίος προμηθευτής για διακομιστές που μπορούν να χειριστούν βαρύ φόρτο εργασιών τεχνητής νοημοσύνης, ειδικά αυτούς που βασίζονται στην Nvidia τσιπ, καθώς η ζήτηση τους έχει εκτοξευθεί από τους παρόχους cloud.

Οι μετοχές της Dell έχουν αυξηθεί κατά 48% μέχρι στιγμής φέτος, αλλά έχουν υποχωρήσει 34% από την τελευταία έκθεση της εταιρείας.

Οι πωλήσεις τεχνητής νοημοσύνης ανήκουν στον όμιλο Infrastructure Solutions της εταιρείας, ο οποίος κατασκευάζει διακομιστές και συστήματα για κέντρα δεδομένων. Είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μονάδα της εταιρείας. Οι συνολικές πωλήσεις ISG αυξήθηκαν 38% στα 11,65 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από τις προσδοκίες του StreetAccount για 10,44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Salesforce: Στα 9,33 δισ. δολάρια τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο, ξεπέρασαν τις προβλέψεις

ΑΙ: H άλλη όψη της τεχνητής νοημοσύνης και ο αντίλογος που μεγαλώνει

gazzetta
gazzetta reader insider insider