Ο νέος CEO της Boeing προς τους εργαζόμενους: «Η απεργία θα έθετε σε κίνδυνο την ανάκαμψη»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο νέος CEO της Boeing προς τους εργαζόμενους: «Η απεργία θα έθετε σε κίνδυνο την ανάκαμψη»
Εκκληση να μην προχωρήσουν σε απεργία απηύθυνε στους εργαζόμενους ο νέος CEO της Boeing, Κέλι Όρτμπεργκ.

Έκκληση να μην προχωρήσουν σε απεργία απηύθυνε στους εργαζόμενους ο νέος CEO της Boeing, Κέλι Όρτμπεργκ, προειδοποιώντας ότι μια αποχή από τα πόστα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την «ανάκαμψη» της εταιρείας μετά από χρόνια αναταραχών.

Σε μήνυμα που απέστειλε σε όλους τους εργαζόμενους της Boeing σε Ουάσινγκτον και Όρεγκον, τους παρότρυνε να επιλέξουν «ένα λαμπρό μέλλον» μέσα στην εταιρεία, αφού από μια απεργία «δεν κερδίζει κανείς».

Περίπου 33.000 εργαζόμενοι στη συναρμολόγηση αεροσκαφών, πρόκειται να ψηφίσουν εάν εγκρίνουν τη συμφωνία ανάμεσα στο συνδικάτο και στη διοίκηση για αυξήσεις μισθών 25% σε τέσσερα χρόνια.

Εάν τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Μηχανολόγων και Εργατών Αεροδιαστημικής (IAM) απορρίψουν την προσφορά για σύμβαση και τα 2/3 τους ψηφίσουν υπέρ της απεργίας, η κινητοποίηση θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Μια παύση εργασιών θα μπορούσε ενδεχομένως να κλείσει τα εργοστάσια της Boeing σε όλο τον βορειοδυτικό Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών τελικής συναρμολόγησης του 737 Max.

Η σύγκρουση με τα συνδικάτα των εργαζομένων αποτελεί βασική πρόκληση για τον Όρτμπεργκ, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον Αύγουστο στην εταιρεία που δοκιμάζεται από μια σειρά αναρταραχών, με μια παρ' ολίγον καταστροφή τον Ιανουάριο, η οποία αποκάλυψε σημαντική έλλειψη ποιότητας στα εργοστάσιά της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda Development: Aύξηση 72% στα Ενοποιημένα Κέρδη EBITDA το α' εξάμηνο - Στα 46,5 εκατ. ευρώ

Hyundai και General Motors συνεργάζονται για κοινή ανάπτυξη οχημάτων

Η Metlen θα φωταγωγήσει τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider