BP: Προχωράει στην πώληση της BP Wind Energy στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BP: Προχωράει στην πώληση της BP Wind Energy στις ΗΠΑ
Η BP Wind Energy διαθέτει συμφέροντα σε 10 assets χερσαίας αιολικής ενέργειας, σε επτά πολιτείες των ΗΠΑ.

Την πώληση της BP Wind Energy στις ΗΠΑ σχεδιάζει η BP, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία της δεν ευθυγραμμίζονται με τα αναπτυξιακά της σχέδια.

Η BP ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σύντομα στη διαδικασία πώλησης για τις χερσαίες επιχειρήσεις αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ και θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη χερσαίας ανανεώσιμης ενέργειας μέσω του Lightsource ΒΡ.

Τα assets της BP Wind Energy, τα οποία έχουν καθαρή συνολική παραγωγική δυναμική 1,3 GW, δεν ευθυγραμμίζονται με τα σχέδια της BP για ανάπτυξη της Lightsource BP, όπως ανέφερε η εισηγμένη στο Λονδίνο εταιρεία.

«Πιστεύουμε ότι η επιχείρηση είναι πιθανό να έχει μεγαλύτερη αξία για έναν άλλο ιδιοκτήτη», δήλωσε ο William Lin, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της BP για το φυσικό αέριο και την ενέργεια χαμηλών εκπομπών. «Η προγραμματισμένη εκποίηση είναι μέρος της στρατηγικής μας να συνεχίσουμε να απλοποιούμε το χαρτοφυλάκιό μας και να επικεντρωνόμαστε στην αξία» πρόσθεσε.

Τον Νοέμβριο, η BP ανέλαβε την πλήρη κυριότητα της Lightsource BP, του μεγαλύτερου φορέα ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη. Η συμφωνία για την ανάπτυξη του δυναμικού της σε ΑΠΕ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε η ενσωμάτωση της ανάπτυξης της χερσαίας ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην εταιρεία.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του αναπτυξιακού πλάνου του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου της BP, Murray Auchincloss, ο οποίος έχει επιβάλει πάγωμα στις προσλήψεις και στα νέα υπεράκτια αιολικά έργα, καθώς δίνει εκ νέου έμφαση στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, εν μέσω της δυσαρέσκειας των επενδυτών για τη στρατηγική ενεργειακής μετάβασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα «κόκκινα» η μετοχή της Apple λόγω μειωμένης ζήτησης του iPhone 16 Pro

H Moody's αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές σε Εθνική, Eurobank

Επιφυλακτική η BofA για τις ελληνικές τράπεζες - Ξεχωρίζει Eurobank, Πειραιώς

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider