Intel: Deal με AWS για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης - Ράλι για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intel: Deal με AWS για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης - Ράλι για τη μετοχή
Η AWS, δηλαδή το τμήμα cloud computing της Amazon, σχεδιάζει ήδη πολλά ημιαγωγούς για χρήση στα data centers της ενώ θα αγοράσει επίσης έναν προσαρμοσμένο επεξεργαστή Xeon.

Σε συμφωνία για κατασκευή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης για λογαριασμό της Amazon Web Services, ήρθε η Intel με αποτέλεσμα η μετοχή της να σημειώνει ράλι σχεδόν 7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές. Η AWS, δηλαδή το τμήμα cloud computing της Amazon, σχεδιάζει ήδη πολλά ημιαγωγούς για χρήση στα data centers της ενώ θα αγοράσει επίσης έναν προσαρμοσμένο επεξεργαστή Xeon.

Το deal θα δώσει δυνητική ώθηση στην Intel ώστε να αποκτήσει νέο «αποτύπωμα» στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία των AI τσιπ. Ενώ η Intel διαθέτει πολλά προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τεχνητή νοημοσύνη, όπως το Gaudi 3, η Nvidia έχει κατακτήσει την μερίδα του λέοντος στην «καυτή» αγορά. Σύμφωνα με την Intel, το ΑΙ τσιπ για την AWS, θα παραχθεί στο εργοστάσιό της στο Οχάιο που είναι υπό κατασκευή.

«Όλα τα βλέμματα θα παραμείνουν πάνω μας. Πρέπει να παλέψουμε για κάθε εκατοστό και να εκτελούμε τις εργασίες μας καλύτερα από ποτέ. Γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σωπάσουμε τους επικριτές μας και να προσφέρουμε τα αποτελέσματα που γνωρίζουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε» υπογράμμισε ο CEO της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ.

Ταυτόχρονα, ο Διευθύνων Σύμβουλος επεσήμανε πως οι μονάδες χυτηρίων θα αποκτήσουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Ειδικότερα, η Intel σχεδιάζει να ιδρύσει μία ανεξάρτητη θυγατρική, με διοικητικό συμβούλιο που θα επιβλέπει τη λειτουργία των χυτηρίων, που ήδη διαχώρισε τις οικονομικές του επιδόσεις από τις δραστηριότητες σχεδιασμού νωρίτερα φέτος.

Επίσης, θα σταματήσει την κατασκευή στο εργοστάσιο τσιπ στη Γερμανία για δύο χρόνια, ενώ το ΔΣ σχεδιάζει επίσης να «παύσει» ένα αντίστοιχο έργο στην Πολωνία. Ωστόσο, η επιχείρηση διεμήνυσε ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στα σχέδιά της για επέκταση της παραγωγής στις ΗΠΑ. Άλλωστε, τη Δευτέρα, ανακοίνωσε επίσης ότι έλαβε άμεση χρηματοδότηση έως και 3 δισ. δολαρίων από τον Νόμο CHIPS των ΗΠΑ, ως μέρος του προγράμματος Secure Enclave.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

myTEKA: Η νέα εφαρμογή για άμεση πρόσβαση στον ατομικό λογαριασμό

Κρι Κρι: Με μείωση ποσοστού η οικογένεια Τσινάβου στοχεύει σε τόνωση του free float

Έρευνα Randstad: Το 77% των επιχειρήσεων πρόκειται να προχωρήσει σε προσλήψεις

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider