ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μεγάλα οφέλη από την πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής - Εγκρίθηκε από τη ΓΣ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μεγάλα οφέλη από την πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής - Εγκρίθηκε από τη ΓΣ
Η ενίσχυση των ταμειακών ρολων της ΓΕΚ Τέρνα κατά περίπου 900 εκατ. ευρώ, καθώς και η μείωση των ενοποιημένων δανειακών υποχρεώσεων 1,1 δις. ευρώ, αναφέρθηκαν ως τα βασικότερα οφέλη από τη συμφωνία για την πώληση του 36,6% της Τέρνα Ενεργειακής στην αραβική Masdar, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Γιώργο Περιστέρη.

Η ενίσχυση των ταμειακών ρόλων της ΓΕΚ TEPNA κατά περίπου 900 εκατ. ευρώ, καθώς και η μείωση των ενοποιημένων δανειακών υποχρεώσεων 1,1 δις. ευρώ, αναφέρθηκαν ως τα βασικότερα οφέλη από τη συμφωνία για την πώληση του 36,6% της Τέρνα Ενεργειακής στην αραβική Masdar, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Γιώργο Περιστέρη.

Όπως επίσης είπε, ο Όμιλος δεν αποχωρεί από τον ενεργειακό τομέα. Η συμφωνία η οποία εγκρίθηκε πριν λίγη ώρα από τη γενική συνέλευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, προβλέπει το δικαίωμα της να συμμετέχει με 50% στα σχεδιαζόμενα έργα αποθήκευσης ενέργειας (αντλησιοταμίευση) καθώς και στα πλωτά θαλάσσια αιολικά πάρκα. Ως προς το τελευταίο έχει συμφωνηθεί συνεργασία για το έργο έξω από την Αλεξανδρούπολη με την Τέρνα Κατασκευαστική να είναι ο κατασκευαστής του πάρκου ισχύος 200 MW.

Σε σχέση με τις παραχωρήσεις ο κ. Περιστέρης επανέλαβε ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την Εγνατία Οδό και αναμένει το δημόσιο να πράξει το ίδιο. Εκτίμησε ότι η μεταφορά της Εγνατίας στον Όμιλο θα είναι δυνατή το πρώτο τρίμηνο του 2025. Ακόμη αναμένει το επόμενο διάστημα την υπογραφή της σύμβασης για το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης καθώς και την ανάληψη έργων ΣΔΙΤ για την επεξεργασία απορριμμάτων στη Βόρειο Ελλάδα και άρδευσης σε Κρήτη και Ξάνθη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρχεται πλατφόρμα συναλλαγών δικαιωμάτων δόμησης – Η Μεταφορά Συντελεστή και η Ψηφιακή Τράπεζα Γης

ΤτΕ: Κοντά στα ιστορικά υψηλά οι τιμές κατοικιών – Η τάση και το κόστος στέγασης

Πόσο πωλούνται τα διαμερίσματα στην Αθήνα – Έως +90% στην δεκαετία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider