Unilever Hellas: Έχει ήδη ξεκινήσει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου – Αφορά σε 75 εργαζόμενους

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Unilever Hellas: Έχει ήδη ξεκινήσει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου – Αφορά σε 75 εργαζόμενους
Τι παροχές περιλαμβάνει το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Τι αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που αφορά σε 75 θέσεις εργασίας δρομολογεί η Unilever Hellas, μετά την απόφαση του πολυεθνικού κολοσσού που γνωστοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο και αφορά στην περικοπή έως και 3.200 θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου αποφασίστηκε μετά τις επίσημες διαβουλεύσεις της εταιρείας με το Σωματείο Εργαζομένων, οι οποίες ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα.

Ποιους αφορά και ποιοι εξαιρούνται

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, μετά την εφαρμογή του νέου μοντέλου ο αριθμός των θέσεων εργασίας που θα επηρεαστούν στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 75 και αφορά σε ρόλους υπαλλήλων γραφείων, καθώς εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που υπάγονται στο εργοστάσιο του Ρέντη και στα κέντρα διανομής Ρέντη και Σχηματαρίου.

Οι παροχές

Η εταιρεία κάνει λόγο για ένα πρόγραμμα ελεγχόμενης εθελούσιας εξόδου με αυξημένες αποζημιώσεις και διευρυμένες παροχές, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει. Επίσης, για τους εργαζόμενους των οποίων οι θέσεις θα επηρεαστούν, προβλέπεται η διατήρηση, για αρκετούς μήνες, μιας σειράς εταιρικών παροχών, όπως ενδεικτικά ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές συμβουλές, υπηρεσίες επανένταξης στην αγορά εργασίας και πρόσβαση στο Employee Assistance Program. Παρέχεται επίσης ειδική μέριμνα για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Σύμφωνα με τη Unilever Hellas «στη νέα οργανωτική δομή, αναμένεται να δημιουργηθούν ορισμένες νέες θέσεις εργασίας που θα μειώσουν τον αντίκτυπο της αναδιάρθρωσης που αναφέρεται παραπάνω, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζομένους να αξιοποιήσουν ευκαιρίες εργασίας εντός της εταιρείας.

Παράλληλα, η διαδικασία απόσχισης του κλάδου του παγωτού βρίσκεται σε εξέλιξη και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2025, ενώ μέσω της διαδικασίας αυτής αναμένεται να δημιουργηθούν επιπρόσθετες νέες θέσεις εργασίας για τους εργαζόμενους της Unilever στην Ελλάδα, οι οποίες θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τον αντίκτυπο του πλάνου».

One Unilever

«Σύμφωνα με τους στόχους του παγκόσμιου Προγράμματος, η έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία μιας ενιαίας δομής ως One Unilever, η οποία θα ενισχύσει την τεχνογνωσία και την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, συμβάλλοντας στη διατήρηση της σταθερότητας και στοχεύοντας στη μακροπρόθεσμη ευημερία της. Σε τοπικό επίπεδο, η Ελλάδα, θα ηγείται ενός αριθμού χωρών όπως η Κύπρος, η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, το Κόσοβο, η Βουλγαρία η Κροατία, η Σλοβενία, η Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, η Λετονία, η Λιθουανία και η Εσθονία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, στη χώρα μας ο πολυεθνικός κολοσσός δραστηριοποιείται εδώ και έξι δεκαετίες με τρεις εταιρικές οντότητες. Την Ελαΐς Unilever Hellas, με προσωπικό που ξεπερνά κατά τις πληροφορίες τα 300 άτομα, τη Unilever Knorr με περισσότερους από 80 εργαζόμενους και τη Unilever Logistics με περίπου 90 άτομα προσωπικό. Στη χώρα μας η πολυεθνική διατηρεί γραφεία, το εργοστάσιο στου Ρέντη, καθώς και δύο κέντρα διανομής.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι τον Οκτώβριο του 2023 έγινε γνωστό ότι ο Δημήτρης Μαγγιώρος ορίστηκε Head of South East Europe της Unilever, αναλαμβάνοντας υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της εταιρείας σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Κόσσοβο και Βόρεια Μακεδονία, διατηρώντας δε τον υφιστάμενο ρόλο του Head of Customer Development για την Ελλάδα.

Το 2022 ο κύκλος εργασιών της Ελαΐς Unilever Hellas διαμορφώθηκε στα 342,9 εκατ. ευρώ, έναντι 352,7 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στο ποσό των 13,3 εκατ. ευρώ, έναντι 38,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, ενώ τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) διαμορφώθηκαν στο ποσό των 12,1 εκατ. ευρώ, έναντι 37,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 11,7 εκατ. ευρώ, έναντι του ποσού των 36,5 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, ενώ τα αποτελέσματα μετά από τους φόρους ανήλθαν στο ποσό των 10,3 εκατ. ευρώ, έναντι 20,8 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο.

Όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση της εταιρείας, για τη χρήση 2022 προτείνεται ο σχηματισμός τακτικού αποθεματικού 515.982 ευρώ και η διανομή μερισμάτων 9,80 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, ο όμιλος Unilever απασχολεί από 10.000 έως 11.000 εργαζόμενους στην Ευρώπη.

Με ιστορία 120 χρόνων, η Unilever είναι μια από τις παλαιότερες πολυεθνικές εταιρείες στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε περίπου 190 χώρες. Σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη χρησιμοποιούν τα προϊόντα της. Ο όμιλος παράγει και διαθέτει περίπου 400 μάρκες προϊόντων. Αυτά περιλαμβάνουν πολύ γνωστά brands στους κλάδους τροφίμων και ποτών (περίπου το 40% των εσόδων της εταιρείας), προϊόντα καθαρισμού, προϊόντα ομορφιάς και προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Unilever Hellas: Θολό τοπίο για τις περικοπές – Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων

Σούπερ μάρκετ: Δεν ωφελεί τον καταναλωτή η παράταση του πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider