Η Klarna ανακοίνωσε πως εφεξής θα είναι ο αποκλειστικός πάροχος δανείων buy now, pay later για τη Walmart, «αρπάζοντας» την πολυπόθητη αυτή συνεργασία από την ανταγωνίστρια εταιρεία Affirm.
Σύμφωνα με το CNBC, η σουηδική εταιρεία fintech, η οποία αποκάλυψε πρόσφατα την πρόθεσή της να εισαχθεί στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, θα παρέχει δάνεια στους πελάτες της Walmart σε καταστήματα και στο διαδίκτυο μέσω της fintech startup OnePay.
Η OnePay, η οποία αναβάθμισε το εμπορικό της όνομα από One αυτόν τον μήνα, θα διαχειρίζεται την εμπειρία του χρήστη μέσω της εφαρμογής της (user experience), ενώ η Klarna θα λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με την παροχή δανείων διάρκειας από 3 έως 36 μήνες και με ετήσια επιτόκια από 10% έως 36%, σύμφωνα με πηγές.
Το νέο προϊόν θα λανσαριστεί τις επόμενες εβδομάδες και θα επεκταθεί σε όλα τα καταστήματα της Walmart μέχρι την περίοδο των εορτών.
Η κίνηση εντείνει την αντιπαλότητα μεταξύ της Affirm και της Klarna, δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες BNPL στον κόσμο, την ώρα που η Klarna πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.
Παρόλο που και οι δύο εταιρείες ισχυρίζονται ότι προσφέρουν μια καλύτερη εναλλακτική λύση για τους δανειολήπτες από τις πιστωτικές κάρτες, η Affirm είναι περισσότερο αμερικανοκεντρική και είναι δημόσια από το 2021, ενώ το δίκτυο της Klarna εκτείνεται παγκοσμίως.
Η μετοχη της Affirm διολισθαίνει πάνω από 9% στις προσυνεδριακές διαπραγματεύσεις της Wall Street τη Δευτέρα.