Πρεμιέρα για τα νέα καταστήματα του Σκλαβενίτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρεμιέρα για τα νέα καταστήματα του Σκλαβενίτη

Στην εταιρία «Ελλληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη», θυγατρική της Σκλαβενίτης, περνούν από σήμερα περί τα 360 καταστήματα της Μαρινόπουλος, τα οποία χτες παρέμειναν κλειστά προκειμένου να γίνει η μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Σε πρώτη φάση έγιναν αλλαγές στις ταμειακές μηχανές με βάση το νέο ΑΦΜ, ενώ το επόμενο στάδιο είναι να ξεκινήσει η τροφοδοσία των καταστημάτων τα οποία υπολειτουργούσαν τους τελευταίους μήνες, αλλά και να επιστρέψουν οι καταναλωτές στα καταστήματα.

Πηγές που πρόσκεινται στην οικογένεια Σκλαβενίτη αναφέρουν ότι η μετάβαση στη νέα εποχή θα κυλήσει ομαλά καθώς η σχετική προεργασία έχει γίνει και όλα αναμένεται να λειτουργήσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Επίσης όλο το προηγούμενο διάστημα είχε προετοιμαστεί η πρώτη μέρα της κοινής λειτουργίας των δύο δικτύων, ενώ ήδη έχει προγραμματιστεί σε ποια από τα καταστήματα της Μαρινόπουλος θα αναρτηθούν οι ταμπέλες με το νέο εμπορικό τους σήμα.

Στελέχη επίσης της αλυσίδας τονίζουν ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο δίκτυο της επαρχίας όπου μέχρι πρότινος η αλυσίδα δεν είχε παρουσία.

Σημειώνεται ότι το επιχειρησιακό σχέδιο του Ομίλου για την επόμενη μέρα της Σκλαβενίτης (μετά την ενσωμάτωση του δικτύου της Μαρινόπουλος), προβλέπει ότι τα καθαρά αποτελέσματα θα είναι θετικά. Τα θετικά αποτελέσματα προβλέπεται να αυξηθούν τα επόμενα έτη, κυρίως λόγω μείωσης των αποσβέσεων και τόκων, και το 21ο έτος εκτιμώνται να ανέλθουν σε ποσοστό περίπου 1,5% επί του κύκλου εργασιών ή 22,2 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο πωλήσεων, το πρώτο έτος η νέα αλυσίδα αναμένεται να εμφανίζει συνολικό τζίρο 1,1 δισ. ευρώ ο οποίος θα βαίνει αυξανόμενος κάθε χρονιά και θα αγγίξει το 1,5 δισ. ευρώ την έβδομη χρονιά. Έκτοτε, η πρόβλεψη θέλει το σύνολο των πωλήσεων να μένει στα ίδια επίπεδα.

Τέλος στην τελική ευθεία βρίσκεται και η υπογραφή των δανειακών συμβάσεων από τις τράπεζες ύψους 320 εκατ ευρώ (τα 55 εκατ. ευρώ έχουν ήδη δοθεί) τα οποία θα δοθούν για να αποπληρωθούν οι προμηθευτές.

Σε εκκρεμότητα πάντως παραμένει το θέμα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, καθώς φαίνονται να απαιτούνται άλλα 60 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί το κόστος, εκ των οποίων τα 10 εκατ ευρώ ενδεχομένως θα καλυφθούν από την οικογένεια Σκλαβενίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider