Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια

Απογοητευτικό χαρακτήρισε το πρώτο δίμηνο του 2017 για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο η επικεφαλής του Επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί.

«Οι πρώτοι δύο μήνες του χρόνου ήταν κάπως απογοητευτικοί. Τώρα οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να υλοποιήσουν τα άρτια σχέδια που έχουμε συμφωνήσει» τόνισε η Νουί, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ήταν σαν να έγινε μια παύση στην πρόοδο, πρόσθεσε η κυρία Νουί για να συμπληρώσει πως «αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, αυτό θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς αγορές, επενδυτές και καταθέτες».

Η Νουί έκρουσε, επίσης, «καμπανάκι κινδύνου», για τις καθυστερήσεις στις ρυθμίσεις για τις τράπεζες. Ξέρω, ανέφερε, ότι υπάρχουν νόμοι που μπορούν να τεθούν σύντομα σε ισχύ, ενώ υπογράμμισε ότι οι τράπεζες που είναι φορτωμένες με μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία.

Η Ντανιέλ Νουί απέκλεισε πάντως την ανάγκη νέου γύρου ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ξεκαθάρισε ότι προϋπόθεση για την επιτάχυνση της άρσης των capital controls αποτελεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider