Κεφάλαια 260 εκατ. συγκέντρωσε η Praxia Bank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεφάλαια 260 εκατ. συγκέντρωσε η Praxia Bank

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Praxia Bank, πρώην Credicom, κατά 260 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr.

Η νέα εμπορική τράπεζα είχε προθεσμία έως τα τέλη Μαΐου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια, σύμφωνα με το επιχειρηματικό της σχέδιο, ώστε να είναι έτοιμη να βγει στην αγορά εντός του επόμενου 12μήνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αρχές του Μαΐου, η διευθύνουσα σύμβουλος Αναστασία Σακελλαρίου (φωτ.) βρισκόταν στο Λονδίνο μαζί με κορυφαία στελέχη της τράπεζας προκειμένου να διερευνηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και να αξιολογηθούν οι υποψήφιοι επενδυτές.

Το 2017, η Atlas Merchant Capital απέκτησε από την Credit Agricole το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Credicom. Στόχος του βασικού μετόχου είναι να δημιουργήσει έναν νέο παίκτη στην ελληνική τραπεζική αγορά, απαλλαγμένο από το ασφυκτικό βάρος των κόκκινων δανείων που δεν επιτρέπει στις συστημικές τράπεζες να ανοίξουν τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης που αποτελεί προϋπόθεση για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η διοίκηση, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στις διαδικασίες, βρίσκονταν αντιμέτωπη με το δίλημμα των «πολλών μικρών επενδυτών» έναντι των «λίγων μεγάλων funds». Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται ανακοινώσεις από τη διοίκηση της τράπεζας σχετικά με τη νέα μετοχική της σύνθεση.

Πού θα εστιάσει η νέα τράπεζα

Το ενδιαφέρον της Praxia Bank αναμένεται να επικεντρωθεί αρχικά στη χρηματοδότηση των μεσαίων και μεγάλων εταιρειών, καθώς και στην παροχή λύσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κατόπιν της τροποποίησης της άδειας λειτουργίας της, θα μπορεί να δέχεται και καταθέσεις.

Το επιχειρησιακό της μοντέλο βασίζεται σε τρία βασικά κανάλια: το δίκτυο καταστημάτων, το mobile banking και την ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking). Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, μέσω εναλλακτικών δικτύων, γεγονός που αποδεικνύει και η μεταγραφή του Σωτήρη Συρμακέζη από τη Eurobank, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής του retail και digital banking.

Σημειώνεται ότι με απόφαση της Credit Agricole το 2013, η λειτουργία της Credicom περιοριζόταν στην είσπραξη των απαιτήσεών της οι οποίες αφορούσαν κυρίως καταναλωτική πίστη και, συγκεκριμένα, δάνεια αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider