Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη 28,6 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη 28,6 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

Κέρδη μετά από φόρους ύψους 28,6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε στο πρώτο τρίμηνο η Ελληνική Τράπεζα, καταγράφοντας επιπλέον πρόοδο προς την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων, δηλαδή τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων και τη συνετή ανάπτυξη του ισολογισμού της.

Ειδικότερα, ο Όμιλος διατηρεί την ισχυρή κεφαλαιακή του θέση με τον Δείκτη Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET 1) να βρίσκεται στο 13,9% και τον Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας του Ομίλου να διαμορφώνεται στο 17,6%, και τα δύο με μεταβατικές διατάξεις, που υπερβαίνει τις ελάχιστες κανονιστικές απαιτήσεις.

Κατά την πρώτη τριμηνία του 2018 η Τράπεζα συνέχισε να χρηματοδοτεί την κυπριακή οικονομία στηρίζοντας αξιόχρεες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εξετάζοντας παράλληλα άλλες ευκαιρίες ανάπτυξης. Κατά την πρώτη τριμηνία του 2018 εγκρίθηκαν 139 εκατ. ευρώ χορηγήσεις στηρίζοντας τομείς της οικονομίας όπως τουρισμό, μεταποίηση, χοντρικό εμπόριο, μεταφορές αλλά και νοικοκυριά.

Ισχυρή παραμένει η κεφαλαιακή βάση

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Όμιλος διατήρησε ισχυρούς ενδεικτικούς (proforma), δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, σταθερά υψηλότερους από τις ελάχιστες απαιτήσεις των εποπτικών αρχών. Κατά την 31 Μαρτίου 2018 , ο Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET 1) βρισκόταν στο 13,9% και ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας στο 17,6%.

Καταθέσεις και δάνεια

Όπως σημειώνει η Ελληνική Τράπεζα, ο Όμιλος συνεχίζει να διατηρεί ισχυρή ρευστότητα. Ο δείκτης καθαρών χορηγήσεων προς καταθέσεις στις 31 Μαρτίου 2018 ανήλθε στο 48%, επιτρέποντας περαιτέρω επιχειρηματική επέκταση. Στις 31 Μαρτίου 2018, οι συνολικές καταθέσεις ανήλθαν στα 5,8 δισ. ευρώ, ενώ οι μεικτές χορηγήσεις έφτασαν τα 4,09 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider