Καραμούζης: Απέχουμε από την επιστροφή στην κανονικότητα

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραμούζης: Απέχουμε από την επιστροφή στην κανονικότητα

Οι συνθήκες στον τραπεζικό κλάδο έχουν βελτιωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα αλλά απέχουμε ακόμη από την επιστροφή στην πραγματικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης.

Από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Ένωσης, η οποία σφραγίζει και τα 90 χρόνια λειτουργίας της, ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι ακόμη οι τράπεζες δεν μπορούν να επιτελέσουν απρόσκοπτα το έργο τους, δηλαδή τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Οι προκλήσεις για τις τράπεζες είναι ακόμη πολλές και σημαντικές, τόνισε. «Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι αναμφίβολα τα μη εξυπηρετούμενων δάνεια». δήλωσε ο κ. Καραμούζης.

Στις υπόλοιπες προκλήσεις που έχουν μπροστά τους οι τράπεζες, περιλαμβάνονται οι δυσχέρειες σε επίπεδο ρευστότητας, οι αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία στο παραδοσιακό μοντέλο λειτουργίας των τραπεζών, η συμπίεση των περιθωρίων κέρδους αλλά και οι διαρκείς αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ώστε η χώρα να γίνει ελκυστικός τόπος, ώστε «να διασφαλίζει ευκαιρίες για τους πολλούς και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΕΕΤ παρέθεσε μια περσική παροιμία, σύμφωνα με την οποία «είναι ωραίο να οραματίζεσαι, είναι καλό να προγραμματίζεις, αλλά είναι ακόμη καλύτερο να υλοποιείς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider