Τράπεζα Πειραιώς: Το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης προχωρά με βάση τον σχεδιασμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράπεζα Πειραιώς: Το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης προχωρά με βάση τον σχεδιασμό

Το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης έχει ανακοινωθεί ήδη από τον Μάιο στην επενδυτική κοινότητα και τα αποτελέσματα από την υλοποίησή του αποτυπώνονται ήδη στα οικονομικά στοιχεία του α΄εξαμήνου, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Τράπεζα Πειραιώς.

Μετά τα δημοσιεύματα περί επικείμενης έκδοσης ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ για την ενισχυση των κεφαλαίων Tier II, η διοίκηση της τράπεζας διευκρινίζει ότι αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, οι οποίες έχουν δημοσιοποιηθεί.

Όσον αφορά τη χρονική στιγμή έκδοσης του ομολόγου, «η Τράπεζα παρακολουθεί στενά τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, με σκοπό να προσδιορίσει τον κατάλληλο χρόνο που θα επιτρέψει την επιτυχή έκδοση, μη απομειωτικών για τους μετόχους, Tier 2 κεφαλαιακών τίτλων», όπως αναφέρει η ανακοίνωση

Η έκδοση των παραπάνω κεφαλαιακών τίτλων συναρτάται με τις συνθήκες των διεθνών αγορών και θα πραγματοποιηθεί σε συνεννόηση με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, διευκρινίζεται.

Υπογραμμίζεται ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας υπερβαίνει τα σχετικά εποπτικά όρια και επιπλέον η Τράπεζα παραμένει εστιασμένη στην υλοποίηση ενεργειών που θα θωρακίσουν τον ισολογισμό της και θα ενισχύσουν την κεφαλαιακή της βάση, αυξάνοντας τα κεφαλαιακά της αποθέματα για το μέλλον.

Όσον αφορά τις επιχειρησιακές δράσεις, η Τράπεζα Πειραιώς επισημαίνει ότι εφάρμοσε σημαντικές βελτιώσεις στους τομείς διοίκησης, εταιρικής διακυβέρνησης, διαχείρισης κινδύνων και λειτουργιών ελέγχου.

Ταυτόχρονα, έχει βελτιωθεί αισθητά τόσο το προφίλ χρηματοδότησης, όσο και η ποιότητα ενεργητικού, ενδεικτικά ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις διαμορφώθηκε στο 92%, μηδενίσθηκε η χρηματοδότηση από τον μηχανισμό ELA, το πρόγραμμα καλυμμένων ομολόγων της Τράπεζας έλαβε αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας (investment grade), η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) υπερέβη τα 5 δισ. ευρώ τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενώ βελτιώθηκε περαιτέρω η λειτουργική αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με τον στόχο του 2018 για μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider