Bloomberg: Ο Bob Diamond επενδύει 100 εκατ. ευρώ στη Praxia Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Ο Bob Diamond επενδύει 100 εκατ. ευρώ στη Praxia Bank

Το πόσο των 100 εκατ. ευρώ έχει δεσμευτεί να επενδύσει στην Praxia Bank η Atlas Merchant Capital του επενδυτή Bob Diamond, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας Αναστασία Σακελλαρίου στο Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Bob Diamond χτίζει την δική του Ελληνική τράπεζα προκαλώντας τους εδραιωμένους αλλά προβληματικούς «παίχτες» της χώρας. Η Praxia η οποία εστιάζει στη διαδικτυακή τραπεζική, δημιουργήθηκε το 2017 όταν η Atlas απέκτησε την τραπεζική άδεια της Credicom Consumer Finance Bank.

H Praxia ειδικεύεται στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων μικρού και μεσαίου μεγέθους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και η κ. Σακελλαρίου γνωρίζει καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συστημικές τράπεζες με τις ΜμΕ: ήταν επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank και η Eurobank αγωνίζονται να μειώσουν ένα βαρύ φορτίο μη εξυπηρετούμενων δανείων που χορήγησαν σε μικρές επιχειρήσεις, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.

«Δεδομένων των θετικών προοπτικών της Ελλάδας καθώς αυτή αναδύεται από την κρίση, η Atlas Merchant Capital αναγνώρισε νωρίς την σημαντική ευκαιρία στην αγορά για την οικοδόμηση μιας εξειδικευμένης τράπεζας", δήλωσε η κυρία Σακελλαρίου σε συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη.

Η Praxia χρειάζεται ακόμη περισσότερα κεφάλαια και βρίσκεται σε συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές που θα χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή της. Η τράπεζα στοχεύει στην άντληση επιπλέον κεφαλαίων ύψους έως 300 εκατ. ευρώ μέχρι το 2022, σύμφωνα με την κυρία Σακελλαρίου. Προς το παρόν απασχολεί 120 άτομα και σχεδιάζει να προσλάβει άλλα 300 στο διάστημα των επόμενων πέντε ετών. Αυτή τη στιγμή διαθέτει ένα υποκατάστημα και σκοπεύει να επεκταθεί στα πέντε.

«Με την παρουσία ενός ισχυρού μετόχου όπως η Atlas, είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση για να ενισχύσουμε την αρχιτεκτονική της τράπεζας και να βάλουμε σε εφαρμογή τα σχέδιά μας», δήλωσε η κυρία Σακελλαρίου.

Ο Diamond έχει εκφράσει την αισιοδοξία του για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο και έχει επίσης αντλήσει κεφάλαια για ένα εγχείρημα στην Ιταλία. Σε παλαιότερη συνέντευξη που είχε δώσε στο Bloomberg TV είχε πει ότι η συγκέντρωση που παρατηρείται θα φέρει ευκαιρίες στον τραπεζικό τομέα της Νότιας Ευρώπης, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider