Επιστρέφει από το Σάββατο το click away στην Αττική – Click inside για τα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης και βιβλιοπωλεία

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστρέφει από το Σάββατο το click away στην Αττική – Click inside για τα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης και βιβλιοπωλεία

Η μέθοδος click away στη λειτουργία των καταστημάτων επιστρέφει από το Σάββατο στην Αττική, που πλέον μπήκε στις «κόκκινες» περιοχές, ενώ για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και βιβλιοπωλεία, θα ισχύσει η μέθοδος click in shop, δηλαδή με τη δυνατότητα αγορών μέσα στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού. Τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα συνεχίσουν να λειτουργούν επίσης με ραντεβού.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα, κρίθηκε αναγκαία η λήψη μέτρων στην αγορά για την αποφυγή της αύξησης της κινητικότητας που μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο των κρουσμάτων.

Πώς θα λειτουργεί το click inside

Ο πελάτης αιτείται ραντεβού από την επιχείρηση, η οποία εν συνεχεία καταχωρεί είτε ηλεκτρονικά
είτε σε έγγραφο το αίτημα του και αποστέλλει τον πελάτη, μήνυμα (SMS ή email), που θα φέρει τα
εξής στοιχεία: α) Επωνυμία –Διεύθυνση –ΑΦΜ- Χρονικό διάστημα παραλαβής.

O καταναλωτής αποστέλλει SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο- βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, πλέον δε της απόδειξης προαγοράς του προμηθευτή.

Σ΄ αυτή την περίπτωση ισχύει και ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών.

Εντός των καταστημάτων προβλέπεται απόσταση δύο μέτρων μεταξύ πελατών στα ταμεία, απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα ουρά στους εξωτερικούς χώρους. Υποχρεωτική είναι η επισήμανση σε εμφανές σημείο του μέγιστου αριθμού πληθυσμού εντός των καταστημάτων

Το ωράριο των καταστημάτων θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 31 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider