Δυσαρέσκεια στο EuroWorking Group για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυσαρέσκεια στο EuroWorking Group για την αύξηση του κατώτατου μισθού
Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη το EuroWorking Group, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη να σχεδιάζει μια σύντομη ενημέρωση για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη το EuroWorking Group, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη να σχεδιάζει μια σύντομη ενημέρωση για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά και για τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της χώρας που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.

Δεδομένου ότι οι θεσμοί θα παρουσιάσουν στις 27 Φεβρουαρίου τη σχετική έκθεση προόδου της Ελλάδας, δεν αναμένεται να γίνει εκτεταμένη συζήτηση επί της πορείας εφαρμογής των προαπαιτούμενων, κάτι που θα απασχολήσει το επόμενο EuroWorking Group.

Πληροφορίες πάντως φέρουν του οικονομικούς εμπειρογνώμονες της Ευρωζώνης να εκφράζουν δυσαρέσκεια για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%.

Να σημειωθεί πως η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% από την 1η Φεβρουαρίου, δηλαδή η διαμόρφωση του από τα 586 ευρώ μεικτά στα 650 ευρώ μεικτά μηνιαίως, οδηγεί τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα υψηλότερα και από εκείνον της Πορτογαλίας (600 ευρώ).

Το 2019 ο αμειβόμενος με κατώτατο μισθό εργαζόμενος στην Πορτογαλία θα λάβει 8.400 ετησίως μεικτά και ο Έλληνας 9.100, ήτοι 700 ευρώ περισσότερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider