Συνεχίζει τις αλλαγές το Υπερταμείο: Νέα μέλη στο ΔΣ της ΕΥΑΘ 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζει τις αλλαγές το Υπερταμείο: Νέα μέλη στο ΔΣ της ΕΥΑΘ 
Μέσα σε ένα χρόνο το λεγόμενο «Υπερταμείο» έχει διορίσει νέα διοικητικά συμβούλια σε ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ, ΕΛΤΑ και ΓΑΙΑΟΣΕ.

Τις αλλαγές στις διοικήσεις των θυγατρικών της συνεχίζει η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ). Σειρά πήρε η ΕΥΑΘ όπου σήμερα ορίσθηκαν σήμερα δύο νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Μέσα σε ένα χρόνο το λεγόμενο «Υπερταμείο» έχει διορίσει νέα διοικητικά συμβούλια σε ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ, ΕΛΤΑ και ΓΑΙΑΟΣΕ. Επιπλέον, έχει ανανεώσει με νέα μέλη διοικητικά συμβούλια όπως αυτά της ΔΕΗ, της ΕΥΑΠΣ, της Διώρυγας Κορίνθου καθώς και της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης. Συνολικά έχει τοποθετήσει 28 μέλη στα διοικητικά συμβούλια επτά θυγατρικών της.

Τα δύο νέα μέλη της διοίκησης της ΕΥΑΘ είναι ο δρ. Γρηγόριος Πενέλης, πολιτικός μηχανικός και επικεφαλής της Penelis Consulting Engineers και ο κ. Νικόλαος Κλείτου, οικονομολόγος, ορκωτός λογιστής και αναπληρωτής οικονομικός διευθυντής του Ομίλου Μασούτης.

Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση της ΕΥΑΘ προχώρησε στην ανασυγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου της ΕΥΑΘ ορίζοντας πρόεδρο τον Ν. Κλείτου και μέλη τους Παναγιώτη Γκόγκο και Πέτρο Σαμαρά.

Τα βιογραφικά των νέων μελών:

Ο Γρηγόριος Πενέλης, γεννήθηκε το 1975. Είναι Διδάκτορας Πολιτικός Μηχανικός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με MSc στη Σεισμική Μηχανική των Κατασκευών από το Imperial College. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε τεχνικές εταιρείες με σειρά τεχνικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά έργα αναφορικά με τη σεισμική αξιολόγηση του αστικού πυρήνα και ειδικότερα διατηρητέων κτιρίων και μνημείων. Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Penelis Consulting Engineers S.A.

Ο Νίκος Κλείτου, γεννήθηκε το 1981 και είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από όπου έχει λάβει και το μεταπτυχιακό του στη Στρατηγική Χρηματοοικονομική Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση. Έχει αποκτήσει τον επαγγελματικό τίτλο πιστοποιημένου ορκωτού ελεγκτή ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), ενώ είναι πιστοποιημένος και από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών στην Ελλάδα (ΣΟΕΛ). Εργάστηκε για δέκα χρόνια στην ΕΥ (πρώην Ernst & Young) στη Θεσσαλονίκη ως ορκωτός ελεγκτής, ενώ από το 2015 κατέχει τη θέση του αναπληρωτή Οικονομικού Διευθυντή στον Όμιλο Μασούτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider