Μητσοτάκης: Μειώσεις φόρων από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της ΝΔ

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Μειώσεις φόρων από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της ΝΔ
«Οι μειώσεις που θα αφορούν τις εισφορές θα γίνουν μέσα στην τετραετία, μέσω του δημοσιονομικού χώρου που ανοίξει από αποκρατικοποιήσεις, επενδύσεις και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», δεσμεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μειώσεις φόρων από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εξήγγειλε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Τρίτη στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

«Θα αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής, με μειώσεις φόρων αλλά και στοχευμένες περικοπές δαπανών και αυτό θα γίνει άμεσα, από τον πρώτο μήνα της νέας κυβέρνησης. Οι επόμενες μειώσεις που θα αφορούν τις εισφορές θα γίνουν μέσα στην τετραετία, μέσω του δημοσιονομικού χώρου που ανοίξει από αποκρατικοποιήσεις, επενδύσεις και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε για άλλη μια φορά κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι σε λίγους μήνες «κλείνει ένας αρνητικός κύκλος για τη χώρα». «Τελειώνει μια τετραετία ψεύδους, λιτότητας, εθνικής ανασφάλειας και εθνικών υποχωρήσεων», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι την τελευταία τετραετία ήρθαν νέα μέτρα λιτότητας ύψους 10 δισ. ευρώ.

Μιλώντας για τα πρωτογενή πλεονάσματα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντάλλαξε την παραμονή στην εξουσία με λιτότητα για δεκαετίες. «Εμείς διαφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Έχω τονίσει την ανάγκη μείωση μέχρι το 2022 στο 2%», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι αυτή την πρόταση η Ευρώπη «αρχίζει και το ακούει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider