Βεσυρόπουλος: Η φορολογική πολιτική έχει αλλάξει και αυτό γίνεται ορατό στον κόσμο της αγοράς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βεσυρόπουλος: Η φορολογική πολιτική έχει αλλάξει και αυτό γίνεται ορατό στον κόσμο της αγοράς
«Η ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας είναι αναγκαία συνθήκη και περνάει μέσα από τη μείωση των φόρων» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών.

«Σταθερή πεποίθηση μας είναι ότι η φορολογική πολιτική μπορεί και πρέπει να έχει αναπτυξιακή διάσταση» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, σε ημερίδα που διοργάνωσε απόψε στη Θεσσαλονίκη, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την Grant Thornton.

«Οι πολίτες όμως στις 7 Ιουλίου αποφάσισαν να γυρίσουμε σελίδα. Εδώ και τρεις περίπου μήνες υλοποιούμε μια διαφορετική πολιτική, που δίνει ελπίδα, προοπτική και οξυγόνο στην ελληνική οικονομία. Προσδίδουμε αναπτυξιακή διάσταση και χαρακτηριστικά, στη φορολογική πολιτική».

«Οι ελληνικές εξαγωγές μπορούν να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική μετά την πλήρη άρση των capital controls, τη μείωση των φόρων και την εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων» υπογράμμισε ο υφυπουργός και συνέχισε: «Η ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας είναι αναγκαία συνθήκη και περνάει μέσα από τη μείωση των φόρων».

Ο υφυπουργός Οικονομικών υπογράμμισε, ότι ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις θα μειωθεί από 28% στο 24% για το 2019 και στο 20% το 2020 και θα υπάρξει μείωση φόρου στα μερίσματα από το 10%, στο 5% .

Αναφέρθηκε επίσης, στο νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης και αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα.

«Ταχύτητα και ευελιξία είναι το μήνυμα που περνάει από τον νέο αναπτυξιακό νόμο» τόνισε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος και συνέχισε: «Είναι το μήνυμα, που θα γίνει πράξη και θα καταστήσει την Ελλάδα μας μια χώρα φιλική για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις».

Ο κ. Βεσυρόπουλος επεσήμανε ότι για πρώτη φορά επιχειρείται αποκλιμάκωση και μείωση των φόρων στα ακίνητα, υπενθυμίζοντας τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τονίζοντας ότι θα υπάρξει μελλοντικά και νέα μείωση.

Πρόσθεσε, ότι στο υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο περιλαμβάνονται κίνητρα για την ανέγερση, αλλά και την ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων και πρόσθεσε : «Η φορολογική πολιτική έχει αλλάξει και αυτό γίνεται ορατό στον κόσμο της αγοράς».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης, στη ρύθμιση των εκατόν είκοσι δόσεων, αλλά και στα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης, με την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων (π.χ. τήρηση ηλεκτρονικών βιβλίων από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με άμεση διασύνδεση με το Taxisnet, διασύνδεση του μητρώου φορολογουμένου με το ΓΕΜΗ, διασύνδεση και με την Κτηματολόγιο Α.Ε. κ.α.) με στόχο να διεκπεραιώνονται έξυπνα, εύκολα και γρήγορα υποθέσεις.

Ο υφυπουργός, συνεχάρη επίσης τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας για την πρωτοβουλία που ανέλαβε σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και άλλους φορείς, να προωθήσει ένα συνολικό μακεδονικό εμπορικό σήμα για όλες τις επιχειρήσεις, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα συνολικής εκπροσώπησης σε διεθνείς εκθέσεις, μέσα από την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του Enterprise Greece.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider