Κορονοϊός: Άλμα 80 μονάδων βάσης για το δεκαετές ομόλογο στη σημερινή συνεδρίαση

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Άλμα 80 μονάδων βάσης για το δεκαετές ομόλογο στη σημερινή συνεδρίαση
Σε κλοιό μεγάλων πιέσεων βρίσκονται τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, τα οποία επέστρεψαν στα επίπεδα που ήταν πέρυσι τον Ιούνιο.

Η διαφαινόμενη ανάγκη των κρατών της Ευρωζώνης να ξοδέψουν δισεκατομμύρια για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού, προκαλεί πιέσεις σε όλα τα ομόλογα της Ευρωζώνης πλην των γερμανικών.

Σε κλοιό μεγάλων πιέσεων είναι και τα ελληνικά κρατικά ομόλογα τα οποία επέστρεψαν στα επίπεδα που ήταν πέρυσι τον Ιούνιο.

UBS: Καθυστερεί την αναβάθμιση της Ελλάδας ο κορονοϊός

Στην ελληνική αγορά ομολόγων το κλίμα επιβαρύνθηκε και από έκθεση της ελβετικής UBS στην οποία αναφέρεται πως η Ελλάδα, ως χώρα πολύ ευαίσθητη στις διαταραχές του τουρισμού, θα πληγεί από την κρίση του κορονοϊού και ως εκ τούτου η πιστοληπτική της αναβάθμιση θα καθυστερήσει.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ανήλθε στο 2,510%, από 1,755% στο κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής. Το spread, ήτοι η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου και του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου αναφοράς έχει εκτιναχθεί στις 302 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,33%, από 1,66% στο κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής. Η απόδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,56%, από 2,1% στο κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider