Οι λογιστές ζητούν να παραταθεί η λειτουργία των ηλεκτρονικών πλατφορμών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι λογιστές ζητούν να παραταθεί η λειτουργία των ηλεκτρονικών πλατφορμών
Οι λογιστές ζητούν από τώρα να παραταθεί η προθεσμία γιατί δεν προλαβαίνουν.

Οι λογιστές τρέχουν και δεν προφταίνουν να συμπληρώνουν στοιχεία στις ηλεκτρονικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Άλλη πλατφόρμα για τις δηλώσεις από τις επιχειρήσεις που πλήττονται, άλλη πλατφόρμα για τους εργαζόμενους που δικαιούνται τα 800 ευρώ, άλλη πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Όπως λένε, είναι ανθρωπίνως αδύνατο με τα τρέχοντα θέματα στην πλατφόρμα για την αποζημίωση των 800 ευρώ, με 1,7 εκατ. δικαιούχους, και 500.000 επιχειρήσεις να μπορέσει να «χωρέσει» μέχρι τις 10 Απριλίου και η συμπλήρωση της πλατφόρμας για την επιστρεπτέα προκαταβολή με τα εξιδεικευμένα στοιχεία που απαιτεί.

Οι λογιστές ζητούν από τώρα να παραταθεί η προθεσμία γιατί δεν προλαβαίνουν. Το ενδιαφέρον πάντως είναι μεγάλο για το πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, αφού μέσα στο πρώτο 24ωρο λειτουργίας της πλατφόρμας την επισκέφθηκαν 5.450 επιχειρήσεις και υποβλήθηκαν οριστικά 1.920 δηλώσεις. Μάλιστα, χθες το υπουργείο Οικονομικών έδωσε νέες διευκρινίσεις για τις επιχειρήσεις που μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις.

Θα πρέπει:

-Να είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής και ανεξαρτήτως κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, να απασχολούν από έναν έως 500 εργαζόμενους, να έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και να έχουν πληγεί οικονομικά.

-Να είναι επιχειρήσεις που δεν είναι προβληματικές ή δεν ήταν προβληματικές στις 31 Δεκεμβρίου 2019, αλλά αντιμετώπισαν προβλήματα ή κατέστησαν προβληματικές στη συνέχεια λόγω του κορωνοϊού και δεν έχουν στη διάθεσή τους προηγούμενη ενίσχυση η οποία έχει κηρυχθεί ασυμβίβαστη με απόφαση της ΕΕ.

-Να είναι επιχειρήσεις οι οποίες δεν είναι σε αδράνεια από τον Απρίλιο του 2019 και μετά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider