Αυξημένες καταθέσεις κατά 2 τρισ. δολάρια στις ΗΠΑ λόγω Covid-19

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξημένες καταθέσεις κατά 2 τρισ. δολάρια στις ΗΠΑ λόγω Covid-19
Οι αυξημένες καταθέσεις οφείλονται στο ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο και καταγράφουν ρεκόρ!

Ρεκόρ αυξημένων καταθέσεων καταγράφεται στις ΗΠΑ, με τη ρευστότητα να έχει αυξηθεί κατά 2 τρισ. δολάρια, από το ξέσπασμα της πανδημία του κορονοϊού, τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της FDIC, όπως μεταδίδει το CNBC, πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ, καθώς μόνο για το μήνα Απρίλιο οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 865 δισ. δολάρια... ξεπερνώντας το προηγούμενο ετήσιο (!) ρεκόρ.

Οι τράπεζες των ΗΠΑ «κολυμπάνε» στο χρήμα

Οι αυξημένες καταθέσεις οφείλονται στο ξέσπασμα της πανδημίας της Covid-19, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Από τη μία η κυβέρνση των ΗΠΑ προχώρησε στην παροχή εκατοντάδων δισεκατομμυρίων για τη στήριξη επιχειρήσεων και ιδιωτών, μέσα από πακέτα βοηθείας και επιδόματα, ενώ από την άλλη η Fed προχώρησε σε ενέργειες στήριξης των αγορών, όμως μετο πρόγραμμα αγοράς απεριόριστων ομολόγων.

Και φυσικά ο περιορισμός των εξόδων σε καθημερινή βάση, για τις κλειστές επιχειρήσεις και τους ιδιώτες σε καραντίνα, εξαιτίας της αβεβαιότητας για το μέλλον, οδήγησε στην επιπρόσθεση συγκέντρωση μετρητών.

«Από όποια πλευρά και να το δει κανείς, πρόκειται για ένα απίστευτο φαινόμενο» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μπράιαν Φόραν, αναλυτής του Autonomous Research και πρόσθεσε «οι τράπεζες έχουν 'πλημμυρίσει' με μετρητά, είναι σαν τον Σκρουτζ στο καρτούν που κολυμπάει στο χρήμα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider