Σε ιστορικό υψηλό η τιμή της βενζίνης στη Βρετανία - 148 πένες ανά λίτρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ιστορικό υψηλό η τιμή της βενζίνης στη Βρετανία - 148 πένες ανά λίτρο
Για να γεμίζει ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με ντεπόζιτο 55 λίτρων θα χρειαστούν 81,41 στερλίνες

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών έχουν φτάσει οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου diesel στα πρατήρια καυσίμων της Βρετανίας, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που πλήττει την ευρωπαϊκή χώρα.

Σύμφωνα με την Ένωση Αυτοκίνησης (AA), την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου η μέση τιμή βενζίνης στα πρατήρια της Βρετανίας διαμορφώθηκε σε 148,02 πένες ανά λίτρο. Σε αυτό το επίπεδο τιμών, για να γεμίζει ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με ντεπόζιτο 55 λίτρων θα χρειαστούν 81,41 στερλίνες

Η μέση τιμή του πετρελαίου diesel διαμορφώθηκε στις 151,57 πένες ανά λίτρο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ιστορικό υψηλό των 151,10 στερλινών ανά λίτρο που είχε καταγραφεί στις 21 Νοεμβρίου του 2021. Για να γεμίζει ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με ντεπόζιτο 55 λίτρων θα χρειαστούν 88,36 στερλίνες, σύμφωνα με την AA.

Η AA σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση της πως «το κόστος ζωής πιέζεται, εν μέσω του περιορισμένου κόστους δαπάνης που έχουν τα νοικοκυριά καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν την εγχώρια ενεργειακή κρίση και της αυξήσεις στους φόρους».

Αυξήσεις και στα ΜΜΜ του Λονδίνου

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους επηρεάζει και τα εισιτήρια για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η υπηρεσία Μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας θα αυξήσει κατά 4,8% το αντίτιμο για τα κόμιστρα του Μέτρο και των λεωφορείων της πόλης από την 1η Μαρτίου.

Έτσι, τα εισιτήρια του Μετρό εντός της London Zone 1 θα αυξηθούν κατά 10 πένες, στις 2,50 στερλίνες, στην πρώτη αύξηση τους τα τελευταία 6 χρόνια.

Ακόμα, τα εισιτήρια για τα λεωφορεία που κινούνται στο κεντρικό Λονδίνο θα αυξηθούν κατά 10 πένες, στις 1,65 στερλίνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014 η τιμή της βενζίνης στα πρατήρια της χώρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider