Ρωσία: Πολλοί αγοραστές φυσικού αερίου συμφώνησαν να πληρώσουν σε ρούβλια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Πολλοί αγοραστές φυσικού αερίου συμφώνησαν να πληρώσουν σε ρούβλια
Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ Νόβακ.

Πολλοί αγοραστές φυσικού αερίου από τη Ρωσία συμφώνησαν στην πρόταση της Μόσχας για την πληρωμή σε ρούβλια, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ Νόβακ.

Ο επικεφαλής της ενεργειακής πολιτικής της Ρωσίας πρόσθεσε πως «αναμένουμε πως επιπλέον αγοραστές θα λάβουν παρόμοια απόφαση», χωρίς να δίνει πληροφορίες για το ποιες εταιρείες συμφώνησαν για την πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΟΙΚ, η Αρμενία έχει συμφωνήσει για την πληρωμή σε ρούβλια, ενώ η Ουγγαρία έχει ανακοινώσει πως θα αλλάξει τις πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο από ευρώ σε ρούβλια.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κάλεσε τον Μάρτιο τις ξένες επιχειρήσεις να πληρώνουν σε ρούβλια το φυσικό αέριο από τη χώρα του, εν μέσω των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Δύση στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν είχε αναφέρει ότι οι αγοραστές ρωσικού αερίου από «μη φιλικές» χώρες θα πρέπει να πληρώνουν σε ρούβλια, μια κίνηση που απορρίφθηκε από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του καθεστώτος των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Μόσχας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πεσκόφ: Πρόθεσή μας, η επέκταση της χρήσης του ρουβλίου στις εξαγωγές ενέργειας

Moody's: Αθέτηση πληρωμών από τη Ρωσία - Κατέβαλε ρούβλια αντί για δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider