ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί αναμένουν αύξηση των ενοικίων κατά 11,5% τον επόμενο χρόνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί αναμένουν αύξηση των ενοικίων κατά 11,5% τον επόμενο χρόνο
Για τις τιμές αγοράς κατοικιών, οι πολίτες αναμένουν αύξηση του κόστους κατά 7% μέσα στους επόμενους μήνες.

Σημαντική αύξηση των ενοικίων στις ΗΠΑ αναμένουν οι Αμερικανοί πολίτες σε κυρίως σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, σύμφωνα με έρευνα για τις καταναλωτικές προσδοκίες από το παράρτημα της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) στη Νέα Υόρκη.

Ειδικότερα, οι Αμερικανοί αναμένουν πως το κόστος για τις τιμές ενοικίων θα αυξηθεί κατά 11,5% μέσα στους επόμενους 12 μήνες (έναντι 6,6% στην προηγούμενη έρευνα της New York Fed τον Φεβρουάριο του 2022).

Για την πορεία των ενοικίων μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, οι Αμερικανοί αναμένουν πως οι τιμές θα αυξηθούν κατά 5,2% (από 4,4% στην έρευνα του Φεβρουαρίου).

Για τις τιμές αγοράς κατοικιών, οι πολίτες αναμένουν αύξηση του κόστους κατά 7% μέσα στους επόμενους μήνες και αύξηση 2,2% για τα επόμενα 5 χρόνια.

Οι εκτιμήσεις έρχονται την ώρα που ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία «τρέχει» στο υψηλότερο επίπεδο από το 1981 και καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις αναμένεται να ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα από τις επιπτώσεις που έχει στην αμερικανική οικονομία ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποχώρηση της εμπιστοσύνης στην οικοδομική δραστηριότητα των ΗΠΑ για 4ο σερί μήνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider