Σε δυναμική αναπτυξιακή πορεία το TΜΕΔΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε δυναμική αναπτυξιακή πορεία το TΜΕΔΕ
Σε σταθερά ανοδική πορεία βρίσκεται το ΤΜΕΔΕ (Ταμείο Μηχανικών ΕΡγοληπτών Δημόσιων Έργων) ως αποτέλεσμα της αναπτυξιακής του στρατηγικής, της διεύρυνσης του κύκλου εργασιών του και της επίτευξης θετικών αποτελεσμάτων.

Σε σταθερά ανοδική πορεία βρίσκεται το ΤΜΕΔΕ (Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημόσιων Έργων) ως αποτέλεσμα της αναπτυξιακής του στρατηγικής, της διεύρυνσης του κύκλου εργασιών του και της επίτευξης θετικών αποτελεσμάτων.

Ενδεικτικός ο διπλασιασμός της κερδοφορίας προ φόρων στα 11,4 εκατ. ευρώ, σε συνδυασμό με την αύξηση των εσόδων κατά 5,42% και τη σημαντική αύξηση στην έκδοση νέων εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση στην έκδοση νέων εγγυητικών καλής εκτέλεσης σημειώθηκε τόσο σε επίπεδο πλήθους εγγυητικών, κατά 18,69% (9.220 νέες εγγυητικές επιστολές το 2021, έναντι 7.768 νέων εγγυητικών επιστολών το 2020), όσο και σε επίπεδο ύψους κεφαλαίων, κατά 18,63% (€89,62 εκατ. το 2021, έναντι €75,55 εκατ. το 2020), γεγονός, που αναμένεται να έχει ισχυρή θετική επίδραση και στα οικονομικά αποτελέσματα των επόμενων χρήσεων.

Το ΤΜΕΔΕ εισέρχεται σε μία νέα δυναμική εποχή, διευρύνοντας τον πιστοδοτικό και αναπτυξιακό του ρόλο.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Δημιούργησε σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα το «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ», από το οποίο κάθε δικαιούχος μπορεί να λάβει κεφάλαιο κίνησης, μέσω τραπεζικού δανεισμού, για ποσό έως €200.000, με το Ταμείο να αναλαμβάνει μέρος του πιστωτικού κινδύνου παρέχοντας εγγύηση προς τις τράπεζες για το 80% της χρηματοδότησης. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη σύμπραξη της ΕΑΤ με ιδιωτικό θεσμικό φορέα. Κατά τους πρώτους 3 μήνες της λειτουργίας του Ταμείου ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ έχουν εκταμιευθεί και διοχετευθεί στην αγορά περισσότερα από €23 εκατ., ποσό που αντιστοιχεί σε κάλυψη πάνω από το 34% του συνολικού διαθέσιμου χαρτοφυλακίου.
  • Ίδρυσε νέα εταιρεία χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων «ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions», λαμβάνοντας τη σχετική άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος. Μέσα από ένα καινοτόμο εργαλείο απαντά αποφασιστικά στις ανάγκες των μελών τουγια απρόσκοπτη πρόσβαση σε λύσεις ρευστότητας, ιδιαίτερα για όσους ξεκινούν τώρα την επαγγελματική τους πορεία.
  • Διασφάλισε την αναπτυξιακή πορεία της Atticabank Properties ΑΕ, εφαρμόζοντας, ως μέτοχός της κατά 100%, νέο επιχειρηματικό σχέδιο, υλοποιώντας νέο εμπροσθοβαρές επενδυτικό πλάνο, ύψους €0,5 εκατ. για το 2021, επιταχύνοντας τον ψηφιακό της μετασχηματισμό, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και την αναβάθμιση του συνόλου των υποδομών της με στόχο την επέκταση του χαρτοφυλακίου και την ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών.
  • Συμμετέχει ενεργά, από κοινού με το αμερικανικό επενδυτικό fund Ellington, στον πλήρη μετασχηματισμό και στην ανάπτυξη της Attica Bank μέσα από την ιδιωτικοποίησή της με όρους αγοράς.

Να σημειωθεί ότι το ΤΜΕΔΕ εν μέσω COVID-19, ενίσχυσε τις ανταποδοτικές δράσεις του, μέσω σημαντικών αναβαθμίσεων του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου των μελών του, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, νέες ασφαλιστικές παροχές με ταυτόχρονη μείωση κατά 32% του κόστους τους.

Επιπρόσθετα, μείωσε εκ νέου κατά 30% το ποσό των προμηθειών των εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης, για το τρίμηνο 01/01/2021 – 31/03/2021.

Ταυτόχρονα, διερευνά την αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και μέσων για την ενίσχυση των πόρων εγγυοδοσίας και πιστοδοσίας, μέσω του AECM, του European3 Investment Fund (EIF) και άλλων φορέων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider