«Η αστάθεια επέστρεψε - Αγοράστε περισσότερες μετοχές» προτείνει δισεκατομμυριούχος επενδυτής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Η αστάθεια επέστρεψε - Αγοράστε περισσότερες μετοχές» προτείνει δισεκατομμυριούχος επενδυτής
Ευκαιρία για αγορά μετοχών εν μέσω της γενικευμένης αστάθειας που παρατηρείται στην αμερικανική οικονομία, διακρίνει δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Kevin O'Leary υπογραμμίζει πως ότι η αστάθεια επέστρεψε στην οικονομία των ΗΠΑ και εκτιμά πως είναι η κατάλληλη στιγμή για τους πολίτες να αγοράσουν περισσότερες μετοχές.

«Είναι πολύ απογοητευτικό να χάνεις κοντά στις 1.000 μονάδες μέσα σε 40 λεπτά στο χρηματιστήριο. Αυτό σημαίνει ότι η αστάθεια επέστρεψε. Εάν είστε επενδυτής, ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε εδώ είναι -αφού δεν μπορείτε να μαντέψετε το τέλος- είναι να εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες σε μέρες όπως η σημερινή και να αγοράσετε μετοχές που πιστεύετε ότι είναι ελκυστικές», δήλωσε ο πρόεδρος της O'Shares Investments στο «Street Signs Asia» του CNBC την Τετάρτη αναφερόμενος στη χθεσινή συντριβή της Wall Street, που κατέγραψε τη χειρότερη ημέρα της από τον Ιούνιο του 2020, με τον Dow να χάνει 1.300 μονάδες και τον Nasdaq να βυθίζεται στο -5% ενώ η νέα αύξηση επιτοκίων από τη Fed φαντάζει αναπόφευκτη.

Ο διάσημος επενδυτής ποντάρει πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τουλάχιστον 75 μονάδες βάσης τα επιτόκιά της, ίσως και μια ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα, άποψη που συμμερίζεται και η Nomura.

«Το επίπεδο αβεβαιότητας όσον αφορά τα επιτόκια και το σημείο που η Fed θα σταματήσει να τα αυξάνει, είναι πλέον επίσημα άγνωστο. Και αυτό είναι εξαιρετικά προβληματικό για τις αγορές», προειδοποίησε ο επιχειρηματίας.

Ωστόσο, ο κ. O'Leary εκτίμησε ότι το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας εξακολουθεί να είναι εύρωστο με τη Fed να τηρεί την επιθετική της τακτική για σύσφιξη της νομισματικής πολιτική μέχρι να δει «κάποιο είδος επιβράδυνσης».

«Η κατανάλωση, που αποτελεί το 65% της οικονομίας, παραμένει ακόμα ισχυρή. Τα ποσοστά απασχόλησης παραμένουν ισχυρά. Και αυτό που πρέπει να δούμε είναι αυτή η επιβράδυνση» παρατήρησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά σημείωσε ράλι τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις λόγω της ιδέας ότι ο πληθωρισμός θα αρχίσει να παρουσιάζει επιβράδυνση κάτι που διαψεύστηκε καθώς μόνο οι τιμές τις βενζίνες μειώθηκαν και τίποτα άλλο.

«Όλα τα άλλα συνέχισαν να αυξάνονται. Και έτσι βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση εδώ. Παρατήσαμε ένα ολόκληρο τριήμερο κερδών σε περίπου 11 λεπτά συναλλαγών να καταρρέει» διαπίστωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Moody's Analytics στο insider.gr: Ανάπτυξη άνω του 6% στην Ελλάδα για φέτος - Το βασικό σενάριο με φόντο τις κάλπες

Φον ντερ Λάιεν: Πλαφόν στα υπερκέρδη - 140 δισ. στη στήριξη των καταναλωτών - Αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες

Ακρίβεια και πληθωρισμός «ακυρώνουν» τις αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider