Ενέργεια: Οι τιμές στην ΕΕ το πρώτο 6μηνο του 2022 - Η θέση της Ελλάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενέργεια: Οι τιμές στην ΕΕ το πρώτο 6μηνο του 2022 - Η θέση της Ελλάδας
Ποιες είναι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στο πρώτο 6μηνο του έτους για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε ποια θέση κατατάσσεται η Ελλάδα.

Στη 10η θέση βρέθηκε η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της ΕΕ αναφορικά με το κόστος του ρεύματος για τα νοικοκυριά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat σχετικά με το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ειδικότερα, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν στη χώρα μας 23,05 σεντς ανά κιλοβατώρα, έναντι 19,74 σεντς κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Για τους πολίτες στο Βέλγιο, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία -μεταξύ άλλων- το ρεύμα ήταν ακριβότερα συγκριτικά με την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο 6μηνο του 2022 δεν είχε ξεκινήσει ακόμα η επιβολή πλαφόν στους ηλεκτροπαραγωγούς και η συλλογή εσόδων από το Χρηματιστήριο Ενέργειας για την επιδότηση των καταναλωτών.

Πάντως, πηγές του ΥΠΕΝ διευκρινίζουν ότι πίνακας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας χωρίς τους φόρους και τις επιδοτήσεις οι οποίες δεν είναι οι τιμές που πληρώνει ο καταναλωτής. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως ο πίνακας δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις στον αναγνώστη, ο οποίος εύλογα δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεταξύ τιμής προ φόρων κι επιδοτήσεων και τελικής τιμής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Το σχέδιο για τη μείωση κατά 5% της κατανάλωσης, «κλειδώνουν» οι αποφάσεις

ΑΔΜΗΕ: Για πρώτη φορά στην ιστορία καλύφθηκε η ζήτηση για ρεύμα κατά 100% από ΑΠΕ

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, πώς θα γίνουν οι αιτήσεις, πότε θα δοθεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider