ΗΠΑ: Κάτω από τις εκτιμήσεις η μεταποίηση τον Μάρτιο - Ανοδικά οι τιμές πώλησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Κάτω από τις εκτιμήσεις η μεταποίηση τον Μάρτιο - Ανοδικά οι τιμές πώλησης
Ο σχετικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,2 μονάδες έναντι 49,3 μονάδων στην αρχική μέτρηση και έναντι των 47,3 μονάδων για τον Φεβρουάριο.

Κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις διαμορφώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της μεταποίησης στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που δημοσίευσε η S&P Global.

Ο σχετικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,2 μονάδες έναντι 49,3 μονάδων στην αρχική μέτρηση και έναντι των 47,3 μονάδων για τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 49,3 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως κάθε μέτρηση υπό των 50 μονάδων φανερώνει συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του κλάδου.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της S&P Global, οι εταιρείες κατέγραψαν μικρές αυξήσεις στις τιμές πώλησης των προϊόντων τους, παράλληλα με κινήσεις για μείωση του κόστους στη λειτουργία τους.

Εξάλλου, ο δείκτης της ISM για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ κατά τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στις 46,3 μονάδες έναντι 47,7 μονάδων τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 47,5 μονάδες.

Ο δείκτης απασχόλησης της ISM στον κλάδο υποχώρησε στις 46,9 μονάδες από 49,1 μονάδες τον Φεβρουάριο, ενώ ο δείκτης νέων παραγγελιών για τις επιχειρήσεις έφτασε τις 44,3 μονάδες από 47 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

NextGenerationEU: Οι εκταμιεύσεις προς τα κράτη-μέλη ξεπέρασαν το όριο των 150 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider