Ψήφος εμπιστοσύνης στις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ από τον «βασιλιά» των ομολόγων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψήφος εμπιστοσύνης στις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ από τον «βασιλιά» των ομολόγων
Με το εριστικό ύφος του, ο Γκρος έχει καταδικάσει κάθε «παίκτη» στη Wall Street, από τους κεντρικούς τραπεζίτες μέχρι τους hedge fund managers.

Οι «πληγωμένες» περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ πήραν ψήφο εμπιστοσύνης από τον άλλοτε βασιλιά του κόσμου των ομολόγων, Μπιλ Γκρος.

Στο επενδυτικό του outlook που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, ο Mπιλ Γκρος, πρώην επικεφαλής επενδύσεων της PIMCO, επεσήμανε ότι έχει αγοράσει μετοχές τραπεζών όπως της Western Alliance, της Synovus και της PacWest καθώς και το SPDR S&P Regional Banking ETF, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μετά από μια σειρά τραπεζικών χρεοκοπιών στις αρχές Μαρτίου, οι μετοχές των μικρών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ έχουν καταγράψει μεγάλη πτώση, και διαπραγματεύονται με ένα discount περίπου 60% της αξίας του καθαρού ενεργητικού τους. Αυτό, μαζί με μια απόδοση ιδίων κεφαλαίων περίπου 10%, παρέχει «μια δελεαστική μακροπρόθεσμη επένδυση», σύμφωνα με τον Γκρος.

«Πάντα έλεγα στον εαυτό μου και στους στενούς φίλους ότι θα ήθελα να μπορούσα να φτιάξω μια τράπεζα», έγραψε ο Γκρος. «Ομολογουμένως, οι περιφερειακοί παίχτες θα έχουν τα κυκλικά τους προβλήματα εάν και όταν υπάρξει ύφεση, αλλά η μακρόχρονη επιθυμία μου να είμαι ιδιοκτήτης μιας τράπεζας είναι πλέον δυνατή μέσω αυτών των αγορών» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, οι μικρότερες περιφερειακές τράπεζες μπορεί να «καταβροχθιστούν» από μεγαλύτερους παίκτες σε υψηλότερο επίπεδο από τις τρέχουσες τιμές, τόνισε ο «βασιλιάς των ομολόγων». Ο ίδιος υποστήριξε ότι η πρόσφατη τραπεζική αναταραχή ήταν ένα ακόμα παράδειγμα των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει οι δεκαετίες χαλαρής νομισματικής πολιτικής που προηγήθηκαν. Η οικονομία των ΗΠΑ και η παγκόσμια οικονομία είναι τόσο εθισμένες στη φθηνή πίστωση που είναι «εξαιρετικά δύσκολο» να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%, εκτίμησε.

Με το εριστικό ύφος του, ο Γκρος έχει καταδικάσει κάθε «παίκτη» στη Wall Street, από τους κεντρικούς τραπεζίτες μέχρι τους hedge fund managers.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amadeus Capital: Η κρίση που «ισοπέδωσε» την SVB ήταν τραπεζική και όχι τεχνολογική

AS Company: Αυξημένες πωλήσεις και EBITDA το 2022 - Πρόταση για διανομή 0,11 ευρώ ανά μετοχή

BlackRock: Μετοχές αξίας 25 εκατ. δολαρίων «ξεφορτώθηκε» ο CEO Larry Fink

gazzetta
gazzetta reader insider insider