ΗΠΑ: Σε υψηλό 13 ετών οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε υψηλό 13 ετών οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων
Aπό την αρχή του 2023 ανέρχονται σε 236, υπερδιπλάσιες σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022, μετέδωσε το Reuters.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών έχουν φτάσει οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής εντός του 2023, σύμφωνα με στοιχεία από το S&P Global Market Intelligence.

Οι εταιρικές πτωχεύσεις έρχονται εν μέσω ενός περιβάλλοντος αυξημένου κόστους δανεισμού, που προκαλεί η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed). Παράλληλα, οι πληθωριστικές πιέσεις ασκούν επιπλέον «βάρος» στις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο και καθώς τον Απρίλιο καταγράφηκαν ακόμα 54 αιτήματα εταιρικών χρεοκοπιών, οι πτωχεύσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010.

Τον Μάρτιο καταγράφηκαν 70 αιτήματα εταιρικών χρεοκοπιών ενώ από την αρχή του 2023 ανέρχονται σε 236, υπερδιπλάσιες σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022, μετέδωσε το Reuters.

Ανά κλάδους, οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με καταναλωτικά προϊόντα ξεχωρίζουν στις χρεοκοπίες που έχουν γίνει από την αρχή του χρόνου, με την Bed Bath & Beyond να είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider