Λόγκαν (Fed): Χρειάζονται νέες αυξήσεις των επιτοκίων - «Απροσδόκητα ισχυρή» η αμερικανική οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λόγκαν (Fed): Χρειάζονται νέες αυξήσεις των επιτοκίων - «Απροσδόκητα ισχυρή» η αμερικανική οικονομία
«Παραμένω πολύ ανήσυχη για το αν ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο στόχο με βιώσιμο και έγκαιρο τρόπο» ανέφερε η Αμερικανίδα τραπεζίτρια.

Μήνυμα για νέες αυξήσεις των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) έστειλε το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας και επικεφαλής της Fed στο Ντάλας, Λόρι Λόγκαν, μιλώντας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια την Τετάρτη.

Οι αναφορές της Λόγκαν έρχονται αφότου δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) τον Ιούλιο, που αποφάσισε να μην προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων. Ωστόσο, τα σημάδια ισχύος που δείχνει η αμερικανική οικονομία το τελευταίο χρονικό διάστημα φανερώνουν πως η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed δεν «κρυώνει» την οικονομία στον ρυθμό που θα ήθελε η τράπεζα.

«Θα ήταν απολύτως σκόπιμο να αυξηθεί το εύρος στόχου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων στη συνεδρίαση της (FOMC) του Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαμε δει τους τελευταίους μήνες και τους στόχους της Fed με διπλή εντολή» ανέφερε η ίδια.

Κάνοντας λόγο για «ένα δύσκολο και αβέβαιο περιβάλλον», η Λόγκαν δήλωσε ότι «μπορεί να έχει νόημα να παραλείψουμε μια συνεδρίαση και να κινηθούμε πιο σταδιακά».

Η Λόγκαν σημείωσε ότι οι προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν στη συνεδρίαση της FOMC τον Ιούνιο έδειχναν προσδοκία για περισσότερες αυξήσεις και δήλωσε ότι «είναι σημαντικό για τη FOMC να ακολουθήσει το μήνυμα που στείλαμε τον Ιούνιο», προσθέτοντας ότι «τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων στη FOMC προέβλεπαν τουλάχιστον δύο ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων φέτος».

«Παραμένω πολύ ανήσυχη για το αν ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο στόχο με βιώσιμο και έγκαιρο τρόπο. Οι συνεχιζόμενες προοπτικές για πληθωρισμό πάνω από το στόχο και μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη αγορά εργασίας απαιτούν πιο περιοριστική νομισματική πολιτική» τόνισε η Αμερικανίδα τραπεζίτρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε χαμηλό ενός μήνα η ζήτηση για ενυπόθηκα δάνεια

Σύγκλιση επιτοκίων Ελλάδας - Ευρωζώνης στα στεγαστικά δάνεια – Ψαλίδα άνω των 2 μονάδων στα επιχειρηματικά και μίας μονάδας στις καταθέσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider