Γερμανία: Απροσδόκητη υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Απροσδόκητη υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο
Η κατασκευαστική βάση της Γερμανίας, η ραχοκοκαλιά του ευρύτερου βιομηχανικού συγκροτήματος της ηπείρου, αντιμετωπίζει συνεχείς αντίθετους ανέμους,

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε απροσδόκητα τον Μάιο, δυσχεραίνοντας την ανάκαμψη της «ατμομηχανής» της Ευρώπης από την πρόσφατη ύφεση.

Η παραγωγή μειώθηκε κατά 0,2% από τον Απρίλιο, εντείνοντας την υφεσιακή πορεία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας που έχει ξεκινήσει από τους 3 πρώτους μήνες του 2023. «Τα δεδομένα για τους δύο πρώτους μήνες του δεύτερου τριμήνου διατηρούν τους κινδύνους περαιτέρω συρρίκνωσης της γερμανικής οικονομίας», διαμηνύει ο Κάρστεν Μπρζέσκι, οικονομολόγος της ING στη Φρανκφούρτη. «Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα είναι η πρώτη φορά από το 2008 που η οικονομία συρρικνώνεται για περισσότερα από δύο συνεχόμενα τρίμηνα» έσπευσε να συμπληρώσει, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο δείκτης τoυ επιχειρηματικού κλίματος από το ινστιτούτο Ifo στο Μόναχο τον περασμένο μήνα υποχώρησε σε χαμηλό έτους, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες εν προκειμένω να είναι πιο απαισιόδοξες από την χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε πριν από 15 χρόνια. Πάντως, χτες, καταγράφηκε μεγαλύτερη αύξηση των προσδοκιών για τις βιομηχανικές παραγγελίες, λόγω των παραγγελιών σε πλοία, διαστημόπλοια και στρατιωτικά οχήματα.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 6,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε εποχική και ημερολογιακά προσαρμοσμένη βάση, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, Destatis. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν αύξηση 1,2%. Οι παραγγελίες σε μεταφορικό εξοπλισμό, όπου περιλαμβάνονται πλοία, σιδηρόδρομοι, αεροσκάφη, διαστημόπλοια, καθώς και στρατιωτικά οχήματα, ενισχύθηκαν κατά 137,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θ. Σκυλακάκης: 5 αρχές στην ενεργειακή πολιτική – Προτεραιότητα κοινωνικά ευάλωτοι και συνεπείς καταναλωτές 

Ιταλικό σχέδιο για συμμαχία του ΕΛΚ και της ευρω-ομάδας της Μελόνι μετά τις ευρω-εκλογές

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν θα μείνει άπραγη εάν αυξηθούν τα περιθώρια κέρδους και οι μισθοί

gazzetta
gazzetta reader insider insider