Σε ποιες πολιτείες των ΗΠΑ πηγαίνουν οι νέοι και πλούσιοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ποιες πολιτείες των ΗΠΑ πηγαίνουν οι νέοι και πλούσιοι
Μπορεί η Φλόριντα να είναι γνωστή ως δημοφιλής προορισμός για τους συνταξιούχους, αλλά αποτελεί τελικά πόλο έλξης και για πολλούς νέους  -και πλούσιους.

Μπορεί η Φλόριντα να είναι γνωστή ως δημοφιλής προορισμός για τους συνταξιούχους, αλλά αποτελεί τελικά πόλο έλξης και για πολλούς νέους -και πλούσιους. Η Φλόριντα είναι η πολιτεία που προσελκύει και διατηρεί τους περισσότερους νέους και πλούσιους, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της SmartAsset, η οποία κατατάσσει τις πολιτείες με βάση την «καθαρή» μετανάστευση.

Η οικονομική ιστοσελίδα ξεχωρίζει τις πολιτείες που έχουν προσελκύσει τους περισσότερους νέους επαγγελματίες, ηλικίας 26 έως 35 ετών, που κερδίζουν τουλάχιστον 200.000 δολάρια ετησίως σε προσαρμοσμένο ακαθάριστο εισόδημα, χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα, δημοσιευμένα μεγέθη, της αμερικανικής εφορίας από το 2021.

Εκείνο το έτος, περίπου 3.391 νέοι με υψηλές αποδοχές μετακόμισαν στη Φλόριντα. 1.216 έφυγαν, αφήνοντας την πολιτεία με «καθαρό αριθμό» 2.175 εύπορων νέων.

Το Τέξας υποδέχτηκε το δεύτερο μεγαλύτερο κύμα νέων και πλούσιων ανθρώπων, με 4.048 μετακομίσεις στη διάρκεια ενός έτους. (Η Καλιφόρνια υπερηφανεύεται για τη μεγαλύτερη μεταναστευτική εισροή στις ΗΠΑ με σχεδόν 5.000 νέους φορολογούμενους να μετακομίζουν εκεί) Ωστόσο, η Lone Star State είδε και πολλούς εύπορους νέους να φεύγουν (πάνω από 2.000 φορολογούμενοι), με αποτέλεσμα η καθαρή μετανάστευση να φτάσει τους 1.909.

Όσο για το Νιου Τζέρσεϊ που καταλαμβάνει την τρίτη θέση, ενώ οι πλούσιοι άνθρωποι όλων των ηλικιών γενικά εγκατέλειπαν την πολιτεία με υψηλό ρυθμό, αυτή υποδέχτηκε στο ίδιο διάστημα1.048 νέους πλούσιους επαγγελματίες. «Αυτή ήταν η πιο δραματική ανατροπή από τις συγκεντρωτικές τάσεις», σημειώνεται στο report.

Αυτές τις πολιτείες επέλεξαν οι νέοι Αμερικανοί που αντλούν τουλάχιστον 200.000 δολάρια ετησίως:

1. Φλόριντα

2. Τέξας

3. Νιου Τζέρσεϊ

4. Κολοράντο

5. Βόρεια Καρολίνα

6. Κονέκτικατ

7. Ουάσιγκτον

8. Τενεσί

9. Αριζόνα

10. Νότια Καρολίνα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider