BaFin: Η Ευρώπη χρειάζεται λιγότερο περίπλοκους ρυθμιστικούς κανόνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BaFin: Η Ευρώπη χρειάζεται λιγότερο περίπλοκους ρυθμιστικούς κανόνες
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται λιγότερο περίπλοκους κανόνες, δήλωσε ο πρόεδρος της BaFin, ενώ τάχθηκε κατά των εκκλήσεων για χαλάρωση των κεφαλαιακών κανόνων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται λιγότερο περίπλοκους κανόνες, για να προσελκύσει τις τράπεζες και τους επενδυτές να χρηματοδοτήσουν την αναμόρφωση της οικονομίας, δήλωσε ο κορυφαίος χρηματοοικονομικός εποπτικός φορέας της Γερμανίας, ενώ τάχθηκε κατά των εκκλήσεων για χαλάρωση των κεφαλαιακών κανόνων.

«Θα πρέπει να απλοποιήσουμε και να εξορθολογίσουμε συστηματικά τη νομοθεσία καθώς και να εξαλείψουμε τους κανόνες που επικαλύπτονται», δήλωσε ο πρόεδρος της BaFin, Μαρκ Μπράνσον σε δημοσιογράφους την Τρίτη στην Φρανκφούρτη.

«Ιδιαίτερα με νέα ρυθμιστικά έργα, όπως αυτά στον τομέα της βιωσιμότητας, έχουμε καλές πιθανότητες να μειώσουμε σημαντικά την πολυπλοκότητα», συμπλήρωσε.

Παγκοσμίως, οι αρμόδιες αρχές έχουν αυστηροποιήσει τους κανονισμούς για τις τράπεζες και τις εταιρείες επενδύσεων από την οικονομική κρίση του 2008. Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην Ευρώπη για τους αυστηρούς κανόνες της που διέπουν τα πάντα, από την προστασία των μικροεπενδυτών μέχρι τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πρότυπα διακυβέρνησης.

Ο Μπράνσον τόνισε πως η πολυπλοκότητα της χρηματοοικονομικής ρύθμισης έχει «μεροληπτικό αποτέλεσμα», καθιστώντας δυσκολότερο στις νεότερες εταιρείες να εδραιωθούν, ενώ οι μεγαλύτερες εταιρείες είναι σε καλύτερη θέση να «χωνέψουν» τους κανόνες.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της BaFin διευκρίνισε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να αποδυναμώσει τα πρότυπα της Βασιλείας III ή τους κανόνες Solvency II.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider