Σνάμπελ (ΕΚΤ): Πιθανή μια μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, αλλά όχι και τον Ιούλιο 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Πιθανή μια μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, αλλά όχι και τον Ιούλιο 
Κατά των διαδοχικών μειώσεων των επιτοκίων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο τάχθηκε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Κατά των διαδοχικών μειώσεων των επιτοκίων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο τάχθηκε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ιζαμπέλ Σνάμπελ.

«Με βάση τα τρέχοντα στοιχεία, μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο δεν φαίνεται δικαιολογημένη», δήλωσε στην εφημερίδα Nikkei. «Θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά τα δεδομένα γιατί υπάρχει κίνδυνος πρόωρης χαλάρωσης», πρόσθεσε.

Η ΕΚΤ εξετάζει το πόσο γρήγορα θα μειώσει τα επιτόκια, μετά την αρχική μείωση που έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα - μια μείωση που σύμφωνα με τη Σνάμπελ «ίσως είναι κατάλληλη». Ενώ ο πληθωρισμός υποχωρεί προς τον στόχο του 2%, η αβεβαιότητα διατηρείται. Οι αξιωματούχοι επικεντρώνονται ιδιαίτερα στην αύξηση των μισθών, η οποία παρέμεινε ραγδαία, καθώς και σε γεωπολιτικές απειλές όπως οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

«Θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια προσεκτική προσέγγιση», επεσήμανε η Σνάμπελ. «Και θα πρέπει να δώσουμε στον εαυτό μας αρκετό χρόνο για να δούμε τι συμβαίνει».

Η γερμανίδα αξιωματούχος είπε επίσης ότι, δεδομένης της «πολύ υψηλής αβεβαιότητας» και «με τους πληθωριστικούς κινδύνους πληθωρισμού να κλίνουν ακόμη προς τα πάνω», είναι «πολύ νωρίς για να πούμε τι πρόκειται να συμβεί και δεν μπορούμε να δεσμευτούμε εκ των προτέρων σε κάποια συγκεκριμένη πορεία επιτοκίων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σιάμισιης (Helleniq Energy): Επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων – Θετική χρονιά και το 2024

Τα προβλήματα των προσυμπληρωμένων δηλώσεων – Τι απαντούν ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ

HSBC: Η Ping An εξετάζει μείωση της συμμετοχής της - Πτώση 3% στη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider