ΕΕ: Ετοιμάζει δασμούς για τα ηλεκτροκίνητα από την Κίνα που μπορεί να φτάσουν το 30%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Ετοιμάζει δασμούς για τα ηλεκτροκίνητα από την Κίνα που μπορεί να φτάσουν το 30%
Ένα πλάνο δασμών για τα κινέζικα ηλεκτρικά οχήματα πρόκειται να αποκαλύψει αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), καθώς αυστηροποιεί τα μέτρα για τις χαμηλού κόστους και επιδοτούμενες εισαγωγές.

Ένα νέο πλάνο δασμών για τα κινέζικα ηλεκτρικά οχήματα πρόκειται να αποκαλύψει αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), καθώς αυστηροποιεί τα μέτρα για τις χαμηλού κόστους, επιδοτούμενες εισαγωγές.

Μέχρι στιγμής στην ΕΕ εφαρμόζεται φόρος 10% στα εισαγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα, αλλά από τις 4 Ιουλίου το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί.

Οι αναλυτές της Citi εκτίμησαν τη Δευτέρα ότι ο δασμολογικός συντελεστής θα μπορούσε να «αυξηθεί στο 25-30% από 10% σήμερα, ενώ στο πιο απίθανο σενάριο (40% πιθανότητα) προβλέπεται αύξηση του συντελεστή στο 30-50%».

Ο Anthony Sassine, στρατηγικός αναλυτής της KraneShares, αναμένει οι δασμολογικοί συντελεστές να κυμανθούν «μεταξύ 10% και 20%», αλλά «θα μπορούσε να ανέλθουν και στο υψηλότερο άκρο του 20%» μετά και τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε για πρώτη φορά έρευνα σχετικά με τις επιδοτήσεις που δόθηκαν στους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα τον Οκτώβριο. Η ΕΕ ισχυρίστηκε ότι οι εν λόγω επιδοτούμενες εισαγωγές «αποτελούσαν οικονομική απειλή για τη βιομηχανία ηλεκτροκίνητων οχημάτων της ΕΕ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Σε υψηλό 2,5 ετών η ανεργία

Αστέρας Βουλιαγμένης: Ποια είναι η νέα εταιρεία των Αράβων της Apollo Investment

gazzetta
gazzetta reader insider insider