ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας
Συγκεκριμένα, οι αρχικές απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά 20.000 σε 243.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιουλίου.

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσε αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, αν και τα στοιχεία δεν φαίνεται να υποδηλώνουν κάποια γενικότερη αλλαγή τάσης με τη μέτρηση να αποδίδεται περισσότερο σε εποχικούς λόγους, όπως την αργία της 4ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, οι αρχικές απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά 20.000 σε 243.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιουλίου. Η πρόβλεψη των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, «έβλεπαν» τις αιτήσεις να φτάνουν τις 230.000.

Πρόκειται για την όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα που οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 220.000.

Οι αιτήσεις είχαν μειωθεί την προηγούμενη εβδομάδα, απομακρυνόμενες ακόμα περισσότερο από το υψηλό 10 μηνών που είχαν φτάσει στις αρχές Ιουνίου.

Παρά την αστάθεια, η αγορά εργασίας «ψύχεται», καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed το 2022 και το 2023 έχουν ρίξει τη ζήτηση. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο υψηλό 2-1/2 ετών στο 4,1% τον Ιούνιο.

Το «Μπεζ Βίβλος» της Fed έδειξε την Τετάρτη «η απασχόληση αυξήθηκε με ελαφρύ ρυθμό» στις αρχές Ιουλίου, αλλά υποχώρησε η απασχόληση στη μεταποίηση.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, ένας δείκτης για τον αριθμό των ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας, αυξήθηκαν επίσης κατά 20.000 σε 1,87 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 6 Ιουλίου, το υψηλότερο από τον Νοέμβριο του 2021.

Ο μέσος όρος των απαιτήσεων τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος εξομαλύνει μέρος της μεταβλητότητας από εβδομάδα σε εβδομάδα, αυξήθηκε κατά 1.000 στις 234.750.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια - Παραμένουν υψηλές οι εγχώριες πιέσεις στις τιμές

«Όλα ανοιχτά» από ΕΚΤ για επιτόκια τον Σεπτέμβριο: Στο «μικροσκόπιο» πληθωρισμός, μισθοί και ανάπτυξη

Πρόεδρος της Κομισιόν για 2η θητεία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με 401 ψήφους

gazzetta
gazzetta reader insider insider