ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Συστάσεις για αύξηση φόρων και μείωση επιτοκίων στα τέλη του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Συστάσεις για αύξηση φόρων και μείωση επιτοκίων στα τέλη του 2024
Το ΔΝΤ αναφέρεται και στα νοικοκυριά που κερδίζουν λιγότερα από το όριο των 400.000 δολαρίων ετησίως.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε σήμερα Πέμπτη ότι η Fed δεν θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια μέχρι «τα τέλη του 2024» και ότι η κυβέρνηση πρέπει να αυξήσει τους φόρους για να επιβραδύνει το αυξανόμενο χρέος. Σύμφωνα με το Reuters, το ΔΝΤ αναφέρεται και στα νοικοκυριά που κερδίζουν λιγότερα από το όριο των 400.000 δολαρίων ετησίως.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Pierre-Olivier Gourinchas δήλωσε στο Reuters την Τρίτη ότι η Fed θα μπορούσε να περιμένει περισσότερο για να αρχίσει να χαλαρώνει τη νομισματική πολιτική λόγω της ισχυρής αγοράς εργασίας. Αλλά η έκθεση διευκρινίζει ότι η αλλαγή αυτή θα πρέπει να γίνει «στα τέλη του 2024», για να αποφευχθούν περισσότερες ανοδικές εκπλήξεις στα στοιχεία του πληθωρισμού.

«Δεδομένων των εμφανών ανοδικών κινδύνων για τον πληθωρισμό – που αναδείχθηκαν έντονα από τις εκβάσεις των στοιχείων νωρίτερα φέτος – θα ήταν συνετό να μειωθεί το επιτόκιο πολιτικής μόνο αφού υπάρξουν σαφέστερες ενδείξεις στα στοιχεία ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει σταθερά στον στόχο του 2% της FOMC (Federal Open Market Committee)».

Οι συστάσεις διατυπώθηκαν στη λεπτομερή έκθεση της ετήσιας επισκόπησης «άρθρο IV» του ΔΝΤ για τις οικονομικές πολιτικές των ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα. Το Ταμείο έχει τονίσει τις τελευταίες εβδομάδες την ανάγκη για περισσότερη δημοσιονομική σύνεση, καθώς τα ελλείμματα των ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνονται παρά την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και καθώς Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί διαμορφώνουν προτάσεις για φόρους και δαπάνες ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Aegean: Νέοι προορισμοί και απευθείας δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο χειμερινό πρόγραμμα

Washington Post: Ο Ομπάμα δηλώνει ότι ο Μπάιντεν πρέπει να επαναξετάσει την υποψηφιότητά του

Axios: Ο Τζο Μπάιντεν αποσύρεται ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο - Tι εκτιμούν κορυφαίοι Δημοκρατικοί

gazzetta
gazzetta reader insider insider