Ο Τραμπ υπόσχεται μεγάλες μειώσεις φόρων και τέλος του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τραμπ υπόσχεται μεγάλες μειώσεις φόρων και τέλος του πληθωρισμού
Η μαζική επιστροφή στα ορυκτά καύσιμα βρίσκεται στον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής του πρώην προέδρου.

Την οικονομική του ατζέντα ξεδίπλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όπου αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα.

Σύμφωνα με το Marketwatch, ο Τραμπ επανέλαβε τις υποσχέσεις του ότι θα μειώσει τους φόρους, καθώς και ότι θα βάλει φρένο στον πληθωρισμό αυξάνοντας κατακόρυφα την παραγωγή ορυκτών καυσίμων στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα: Τραμπ: Θα γίνω ο πρόεδρος όλης της Αμερικής, όχι της μισής

«Θα τερματίσω αμέσως την καταστροφική κρίση πληθωρισμού, θα μειώσω τα επιτόκια και θα μειώσω το κόστος της ενέργειας», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Θα κάνουμε γεωτρήσεις, μωρό μου, τρύπα», πρόσθεσε, προβλέποντας ότι αυτό «θα οδηγήσει σε μεγάλη πτώση των τιμών».

Οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας «μειώνουν το κόστος μεταφοράς, κατασκευής και όλων των ειδών οικιακής χρήσης - όλα ξεκινούν από την ενέργεια και να θυμάστε ότι έχουμε περισσότερο υγρό χρυσό κάτω από τα πόδια μας από οποιαδήποτε άλλη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρόεδρος δεσμεύτηκε επίσης να σταματήσει τις δαπάνες των Δημοκρατικών που σχετίζονται με το κλίμα, τις οποίες χλεύασε ως «πράσινη νέα απάτη» και «απίστευτη σπατάλη των δολαρίων των φορολογουμένων που τροφοδοτεί την κρίση πληθωρισμού».

Στις προτάσεις του για μείωση των φόρων, ανέφερε ότι στο επίκεντρο του σχεδίου της ομάδας του για οικονομικές ελαφρύνσεις βρίσκονται «τεράστιες φορολογικές περικοπές για τους εργαζόμενους». Επιπλέον, ο Τραμπ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του να αυξήσει τις θέσεις εργασίας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας των Η.Π.Α.

Εάν ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου, οι οικονομικές του πολιτικές αναμένεται να επικεντρωθούν σε μεγάλο βαθμό στην επέκταση των φορολογικών περικοπών που είχε παρουσιάσει το 2017, στην ενίσχυση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, στην αύξηση των δασμών, στη χαλάρωση του κανονιστικού πλαισίου και στην καταστολή της παράνομης μετανάστευσης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

NYT: Ο Μπάιντεν αρχίζει να αποδέχεται πως μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψει

Ισραήλ: Ένας νεκρός από επίθεση drone των Χούθι στο Τελ Αβίβ

Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 700 τραυματίες σε βίαια επεισόδια

gazzetta
gazzetta reader insider insider