Μπάσκετ: Πόσο αξίζει η Team USA; Σχεδόν όσο ολόκληρο το Νότιο Σουδάν!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάσκετ: Πόσο αξίζει η Team USA; Σχεδόν όσο ολόκληρο το Νότιο Σουδάν!
Εκτός από τις εξαιρετικές ικανότητες των καλύτερων αθλητών στον κόσμo, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού αναδεικνύουν και τις μεγάλες εισοδηματικές διαφορές που έχουν μεταξύ τους.

Εκτός από τις εξαιρετικές ικανότητες των καλύτερων αθλητών στον κόσμo, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού αναδεικνύουν και τις μεγάλες εισοδηματικές διαφορές που έχουν μεταξύ τους.

Προτού οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιτρέψουν σε επαγγελματίες αθλητές να αγωνίζονται το 1988, πολύ λίγοι συμμετέχοντες έβγαζαν πολλά χρήματα. Ακόμη και σήμερα, ορισμένοι αθλητές των Ολυμπιακών αναγκάζονται να αντλήσουν χρήματα μέσα από το GoFundMe για να μπορέσουν οι οικογένειές τους να ταξιδέψουν για να τους δουν να αγωνίζονται από κοντά.

Αλλά δεδομένου ότι οι επαγγελματίες αθλητές μπορούν πλέον να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπάρχουν ορισμένοι πολυεκατομμυριούχοι συμμετέχοντες που δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τη μεταφορά τους. Και οι φετεινοί αγώνες φιλοξενούν περισσότερους αστέρες του NBA από ποτέ. Συνήθως, η εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ που κατεβαίνει στους Ολυμπιακούς απαρτίζεται από μερικούς κορυφαίους Αμερικανούς παίκτες και περισσότερους λιγότερο διάσημους παίκτες, αλλά η φετινή ομάδα είναι γεμάτη θρύλους όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν Ντουράντ και ο Στεφ Κάρι.

Το αν θα συμμετέχουν κορυφαίοι Αμερικανοί μπασκετμπολίστες στους Ολυμπιακούς μπορεί να έχει να κάνει με την φάση της καριέρας τους ή την πόλη όπου γίνονται οι αγώνες. Για παράδειγμα, οι Ολυμπιακοί «Τόκιο 2020» που επηρεάστηκαν από τον κορονοϊό είχαν χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής κορυφαίων παικτών σε σύγκριση με το «Παρίσι 2024» ή το «Λονδίνο 2012».

Αθροιστικά, η αξία των συμβολαίων που έχει υπογράψει το συνολικό ρόστερ της ολυμπιακής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ (παίζουν όλοι στο ΝΒΑ) αγγίζει τα 4,7 δισ. δολάρια!

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι πολυεκατομμυριούχοι αθλητές που διαγωνίζονται σε αυτούς τους Αγώνες, όπως οι τενίστες Νόβακ Τζόκοβιτς και Ραφαελ Ναδάλ, η γυμνάστρια Σιμόν Μπάιλς, ο γκολφέρ Σκότι Σέφλερ και η αστέρας του ποδοσφαίρου USWNT Σοφία Σμιθ.

Αλλά το 26,5% των Αμερικανών αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού κερδίζουν λιγότερα από 15.000 δολάρια τον χρόνο, σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε η αμερικανική επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Οι αθλητές συχνά στηρίζονται στην οικογένειά τους να τους στηρίξει οικονομικά στην προσπάθεια εκπαίδευσης και ανταγωνισμού.

Η δρομέας Λασίντα Ντέμους, η οποία αγωνίστηκε στην Αθήνα το 2004 και στο Λονδίνο το 2012, είπε στο MarketWatch: «Σκεπτόμενη το μπάσκετ, ή ίσως το ποδόσφαιρο ή το τένις, αυτά τα αθλήματα είναι πολύ εμπορευματοποιημένα έχουν πολλές χορηγίες και γίνονται πρωτοσέλιδα όλη την ώρα. «Μιλάμε, λοιπόν, για έναν πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής από τον τρόπο ζωής ενός αθλητή στίβου».

Μάλιστα, το NBA υπέγραψε πρόσφατα μια γιγάντια τηλεοπτική συμφωνία αξίας άνω των 76 δισ. δολαρίων.

Απόψε οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το Νότιο Σουδάν, το οποίο παραλίγο να κερδίσει τις ΗΠΑ σε φιλικό αγώνα νωρίτερα αυτό το μήνα. Ολόκληρο το έθνος του Νοτίου Σουδάν, το οποίο ιδρύθηκε το 2011, έχει ΑΕΠ ύψους 6,52 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider