Παύση λόγω διακοπών στο νομοθετικό έργο - Τα νομοσχέδια που έρχονται μετά τις διακοπές

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παύση λόγω διακοπών στο νομοθετικό έργο - Τα νομοσχέδια που έρχονται μετά τις διακοπές
Μικρή…ανάπαυλα στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης «κήρυξε» ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ωστόσο πως μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου «η συνέχεια έχει επιτάχυνση ρυθμών».

Μικρή… ανάπαυλα στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για μερικές εβδομάδες καθώς η Βουλή έκλεισε για τις θερινές διακοπές «κήρυξε» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την χθεσινή ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας ωστόσο πως μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου «η συνέχεια έχει επιτάχυνση ρυθμών».

«Ήταν μια περίοδος γεμάτη όχι μόνο από σημαντικά γεγονότα, αλλά και ως προς την παραγωγή κυβερνητικού έργου: υλοποιήσαμε το 42% των δεσμεύσεων για το τρέχον έτος και συγκεκριμένα 29 μεταρρυθμίσεις και 25 σημαντικές δημόσιες επενδύσεις… Η συνέχεια έχει επιτάχυνση ρυθμών ώστε να φτάσουμε στο 100% της υλοποίησης, αλλά και εμπλουτισμό του σχεδιασμού μας με 58 νέα έργα και 87 νέες μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσουμε ακόμη πιο στοχευμένα τις νέες πιεστικές προκλήσεις της καθημερινότητας. Οι νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες μας σε όλα αυτά τα πεδία θα ξεκινήσουν πια από το Φθινόπωρο», ανέφερε στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός.

Ένα από τα τελευταία νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από τη Βουλή πριν αυτή κλείσει για καλοκαίρι, ήταν αυτό για την αναδιάρθρωση του Υπερταμείου με αλλαγές στις οκτώ ΔΕΚΟ που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του αλλά και τη δημιουργία του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου. «Ήταν καιρός πια Οργανισμοί όπως τα ΕΛΤΑ ή ο ΟΑΣΑ να λειτουργήσουν με όρους 21ου αιώνα, αφήνοντας πίσω δυσκαμψίες και αδυναμίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες», σημείωσε στο μήνυμά του ο Κ. Μητσοτάκης.

Τα επόμενα νομοσχέδια

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών από το φθινόπωρο αναμένεται η κατάθεση προς ψήφιση δύο ακόμη νομοσχεδίων που έχουν ήδη παρουσιαστεί. Το ένα αφορά στις αλλαγές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το δεύτερο στην κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600 συναλλαγές και την εισαγωγή «ψηφιακού τέλους συναλλαγής».

Επιπλέον, το φθινόπωρο αναμένεται να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο και να πάρει το δρόμο για κατάθεση στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τις εξαγορές και συγχωνεύσεις, το οποίο θα περιλαμβάνει και ειδικές φορολογικές ελαφρύνεις για τη συνεργασία επιχειρήσεων με μικρότερες startups.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενισχυμένες φοροαπαλλαγές για τους επενδυτές που τοποθετούνται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και η επέκταση των φορολογικών κινήτρων για δαπάνες έρευνας και καινοτομίας με αύξηση των υπερεκπτώσεων που ισχύουν σήμερα. Ακόμη σχεδιάζεται και η κινητροδότηση των επιχειρήσεων για την εισαγωγή τους στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η οποία στοχεύει ειδικά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να αντλήσουν κεφάλαια από το επενδυτικό κοινό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μείωση γεννήσεων και αυξημένα εισοδήματα «ψαλιδίζουν» τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού - Στο τραπέζι η αύξησή του

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιες αλλαγές εξετάζονται στο τεκμήριο εισοδήματος - Tο φθινόπωρο τα αποκαλυπτήρια των παρεμβάσεων

Τράπεζες: Έσοδα από τόκους 4,188 δισ. ευρώ το α΄ εξάμηνο – Γιατί είναι ανθεκτικά στη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ  

gazzetta
gazzetta reader insider insider